Telefoni
24.02.2014 12:30
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarni YotaPhone 2 z dvema zaslonoma

Z dodatnim zaslonom na osnovi elektronskega črnila so vse ključne informacije vedno na dosegu roke!
Z dodatnim zaslonom na osnovi elektronskega črnila so vse ključne informacije vedno na dosegu roke!

MWC 2014 je prijetno presenetil s predstavitvijo druge generacije revolucionarnega mobilnika družine YotaPhone, ki tako kot njegov predhodnik na hrbtni strani razpolaga z dodatnim, »čistokrvnim« zaslonom na osnovi elektronskega črnila. Prikazovalnik slik z večjo, 4,7-palčno (11,9-centimetrsko) diagonalo lahko v realnem času prikazuje fotografije, vzorce in obvestila – tudi ko je mobilnik v stanju pripravljenosti. Zaslon pri delovanju porabi zanemarljivo količino električne energije (zgolj pri zamenjavi prikazane slike), zato praktično ne vpliva na avtonomijo mobilnika.

Pametni mobilni telefon YotaPhone 2 je v primerjavi s predhodnikom pričakovano opremljen tudi z zmogljivejšo strojno opremo, saj ta zajema 5-palčni zaslon AMOLED ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in 4-jedrni procesor Snapdragon 800 frekvence 2,3 gigaherca. Preostala strojna oprema obsega še dva gigabajta sistemskega pomnilnika, spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk, vgrajeni pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov in zmogljivo baterijo kapacitete 2.500 miliamperskih ur.

Rusko podjetje Yota Devices bo pametni mobilni telefon YotaPhone 2 z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.4.2 Kitkat v prodajo ponudilo še pred poletjem. Čeprav podjetje maloprodajne cene novinca ni razkrilo, se pričakuje, da bo ta skoraj zagotovo višja od preračunanih 500 evrov.


Prijavi napako v članku