Industrija
30.10.2021 10:30
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalizaciji se v prihodnosti ne bomo želeli izogniti

Digitalne rešitve in orodja pomagajo izboljšati učinkovitost na vseh ravneh avtomatizacije in upravljanja z energijo.
Programska oprema omogoča spremljanje različnih parametrov, tudi merjenje temperature, kar omogočajo boljše upravljanje in odločanje.
Programska oprema omogoča spremljanje različnih parametrov, tudi merjenje temperature, kar omogočajo boljše upravljanje in odločanje.

Napredek na področju digitalizacije je očiten iz leta v leto, saj tovrstne tehnologije prispevajo k večji produktivnosti in zanesljivosti. Rešitve, ki jih zagotavlja Schneider Electric, so namenjene delu na odprtih platformah z integrirano kibernetsko varnostjo in kot take služijo izboljšanju učinkovitosti operativnih procesov in učinkovitemu upravljanju energetskih virov.

Najbolj znana in priljubljena rešitev podjetja Schneider Electric je odprta platforma EcoStruxure, ki temelji na IoT in povezuje obstoječe operativne tehnologije strank z najnovejšimi tehnološkimi rešitvami IT z uporabo najsodobnejše analitike, programske opreme in aplikacij. Rešitve so uporabne predvsem na področjih, povezanih s poslovnimi in industrijskimi zgradbami, industrijo, energetiko in podatkovnimi centri.

Izboljšanje delovanja sistemov

Največji potencial za pospešeno digitalno preobrazbo vidi Schneider Electric tam, kjer je možna avtomatizacija procesov. To je na primer v živilski industriji, pa tudi na področju vodooskrbe in čiščenja komunalnih voda, kjer lahko IT integracija naredi pomemben korak ne le k izboljšanju delovanja, pač pa tudi h kakovostnejšim storitvam in večjemu zadovoljstvu strank.

»Z našo odprto platformo IoT EcoStruxure strankam omogočamo upravljanje, izvajanje, avtomatizacijo in optimizacijo sistemov, lokalno in v oblaku, v kibernetsko varnem okolju. S povezovanjem IoT naprav s programi za spremljanje omogočamo zbiranje informacij iz tehnoloških in operativnih procesov, kar olajša upravljanje,« je povedal Jernej Urbas iz slovenske podružnice Schneider Electrica.

Številne prednosti

Prednost uporabe odprtih orodij in programske opreme je enostaven dostop do podatkov, kar omogoča prihranek energije in optimizacijo operativnih procesov ter posledično izboljša produktivnost. To omogočajo različna programska oprema in aplikacije podjetja Schneider Electric. EcoStruxure Facility Expert je namenjen manjšim podjetjem, saj omogoča preprosto spremljanje porabe električne energije, merjenje temperature transformatorjev ter številne druge meritve in vpoglede, ki omogočajo boljše upravljanje in odločanje. Večja podjetja uporabljajo EcoStruxure Power Monitoring Expert, ki spremlja porabo vseh virov energije v sistemu ter podaljšuje življenjsko dobo naprav in njihovo delovno učinkovitost. Nadgradnjo pa predstavlja EcoStruxure Power Advisor, ki na podlagi zbranih podatkov, napovednih analiz in predvidenega dela vodenega sistema svetuje, kako ukrepati.

Pregled delovanja na daljavo

V času pandemije podjetja zaradi različnih s tem povezanih omejitev ob okvarah ali zastojih pogosto niso mogla pošiljati delavcev na druge lokacije, kar je povzročalo zamude pri obratovanju. Digitalizacija procesov pa omogoča, da sistem opozori na nepravilno delovanje in možnost okvare, uporaba razširjene resničnosti (t. i. “Augmented Reality”) pa operaterjem omogoča, da na daljavo spremljajo in diagnosticirajo težave na strojih ter sprejemajo potrebne odločitve, kar bistveno skrajša servisni čas. Poleg vsega pa EcoStruxure Augmented Operator Advisor (AOA) lahko služi tudi kot orodje za e-učenje novih zaposlenih, ki se tako lažje in hitreje uvedejo v delo.

Digitalizacija prinaša številne prednosti, zato se ji podjetja v prihodnje, če bodo želela postati bolj konkurenčna, ne bodo želela izogniti.

Več na www.se.com/si/sl/. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
energetske rešitve kibernetska varnost

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več