Digitalizacija
19.07.2022 14:55
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalizacija z Iskratelovimi zasebnimi omrežji in rešitvijo 5G Core Network

Digitalna tehnologija danes močno vpliva na delovanje kritične infrastrukture podjetij. Digitalizacija je omogočila povezanim napravam izmenjavo podatkov v različnih ekosistemih. To je podjetjem dovolilo, da uvedejo avtomatizirane in inteligentne komunikacije ter samonadzorne sisteme za analizo in diagnostiko.
Zaradi prehoda na tehnologije 5G se digitalizacija industrij pospešuje po vsem svetu. Foto: Iskratel
Zaradi prehoda na tehnologije 5G se digitalizacija industrij pospešuje po vsem svetu. Foto: Iskratel

Podjetja bodo imela koristi od zasebnega omrežja z zanesljivo povezljivostjo z nizkimi zakasnitvami v omrežju, kar bo avtomatiziralo proizvodne linije in bolje upravljalo z varnostnimi tveganji. Zasebna omrežja bodo zagotavljala povezavo z avtomatiziranimi roboti na proizvodnih linijah, nadzirala plinovode v realnem času ter zagotavljala skupinske klice v izrednih razmerah. Z zasebnimi omrežji podjetja ohranjajo nadzor nad pokritostjo in prometom, hkrati pa zagotavljajo dovolj zmogljivosti za kritične komunikacije.


Iskratel skupaj s partnerji zagotavlja ključno rudarsko povezljivost

Po analizi zahtev naročnika, je Iskratel predlagal prilagojen sistem v najzahtevnejšem okolju.

Zasebno omrežje zagotavlja podatkovno povezljivost do 3.000 naprav in kritične komunikacijske storitve Push-to-Talk za 500 naprav na industrijski lokaciji. Rešitev podpira do 8 Gbps prepustnosti in se lahko dodatno poveča. Partnerstvo z lokalnim mobilnim operaterjem vključuje zamenjavo analognih sistemov Push-to-Talk in zagotavlja varno in zanesljivo povezljivost s sedežem rudarskega podjetja.

Ta projekt pomaga Iskratelu prinesti strankam konkretne koristi. Rudarsko podjetje je iskalo izboljšanje energetske učinkovitosti in znižanje proizvodnih stroškov ter tako prepoznalo priložnost za pridobitev digitalnega zasebnega omrežja.

Zaradi prehoda na tehnologije 5G se digitalizacija industrij pospešuje po vsem svetu. Rudarska podjetja imajo posebne, kompleksne in zahtevne potrebe po zasebnih omrežjih.

Digitalizacija kot ključno gonilo razvoja 5G

Čeprav se javna omrežja 5G uvajajo povsod, bodo morala več let soobstajati vzporedno z drugimi brezžičnimi tehnologijami. Glavni pomisleki se nagibajo k uvajanju samostojnih omrežij 5G. Poslanstvo Iskratela je zagotoviti celovito in optimalno zasebno rešitev 5G, ki zagotavlja prilagodljive in zanesljive storitve, omogočajo poslovanje z optimalnimi stroški in najvišjo kakovostjo storitev.

Implementacija industrijskega IoT TSN

Standardi časovno občutljivih omrežij (TSN) so bili razviti za žične (ethernet) tehnologije, a se z uvedbo 5G odpre tudi brezžični segment. TSN mora zagotavljati in jamčiti brezhiben prenos paketov z nizko zamudo, majhnimi variacijami zakasnitve paketov in nizko izgubo paketov.

Tokovi podatkov iz različnih aplikacij operacijske tehnologije z različno časovno občutljivostjo, se prenašajo skupaj s tokovi informacijske tehnologije na isti omrežni infrastrukturi.

Prihodnji železniški mobilni komunikacijski sistem (FRMCS)

Razvoj FRMCS kaže prednost 5G, izbiro, ki jo podpirajo večji evropski železniški operaterji. 5G bo v celoti podpiral kritične potrebe železniških operaterjev z izjemno zanesljivimi hitrimi omrežji z nizko zamudo, ki omogočajo standardizirane kritične komunikacije in podpirajo nove tehnologije avtomatizacije.

Fiksni brezžični dostop (FWA)

FWA je vse bolj priljubljena tehnologija dostopnega omrežja, ki prinaša širokopasovne storitve na stanovanjske in poslovne lokacije, kjer kabelska/optična infrastruktura ni izvedljiva. Deluje tako, da poveže dve fiksni lokaciji z uporabo brezžičnih tehnologij, kar učinkovito odpravlja potrebo po naložbah v ožičenje do končnega uporabnika.

Javna varnost 5G

Projekt 5G Varnost se osredotoča na zanesljive komunikacije, storitve in aplikacije, prilagojene za zaščito javnosti in pomoč ob nesrečah. Cilj je prinesti nove aplikacije v heterogeno okolje s strategijo migracije iz ozkopasovnih omrežij na širokopasovne tehnologije.

Številna podjetja bodo imela koristi od zasebnih omrežij in tehnologije 5G za avtomatizacijo poslovnih procesov, zmanjšanje varnostnih tveganj ali zaščito zaposlenih pred nevarnimi situacijami.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
5G omrežje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem S&T ISKRATEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri S&T ISKRATEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem S&T ISKRATEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več