Tablični računalniki
19.05.2013 12:01

Deli z drugimi:

Share

Dell XPS 10: Tablica Windows RT za borih 230 evrov

Dell je onkraj luže močno pocenil ceno tabličnega računalnika XPS 10 z mobilnim operacijskim sistemom Windows RT in sicer za kar preračunanih 116 evrov. Za nakup tablice z 10-palčnim zaslonom in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov je sedaj potrebno odšteti le preračunanih 230 evrov.
Občutne pocenitve tabličnega računalnike Dell XPS 10 bomo kmalu deležni tudi v Evropi.
Občutne pocenitve tabličnega računalnike Dell XPS 10 bomo kmalu deležni tudi v Evropi.

Ker je povpraševanje po tabličnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows RT še vedno porazno nizko, so se pri podjetju Dell odločili, da nove kupce privabijo z znižanjem cene njihove tablice XPS 10. Všečna tablica je onkraj luže namreč sedaj naprodaj zgolj za preračunanih 230 evrov oziroma kar preračunanih 116 evrov ceneje od cene, ki je bila postavljena ob pričetku prodaje. Ker bo najkasneje do konca leta na voljo posodobitev tudi za mobilni operacijski sistem Windows RT, ki naj bi prinesla zvrhan koš uporabnih novosti, strokovnjaki verjamejo, da bo tablica postala zanimiva za marsikaterega poslovneža in študenta.

Proti plačilu preračunanih 230 evrov bomo onkraj luže prejeli tablico Dell XPS 10, ki je opremljena z 10,1-palčnim (25,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.366 x 768 slikovnih točk, procesorjem Qualcomm Snapdragon S4 frekvence 1,5 gigaherca in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov. Tablica je na ameriškem trgu le za okoli preračunanih 77 evrov dražja od 7-palčnih (17,8-centimetrskih) tabličnih računalnikov Android, zato ima vse možnosti, da bo šla dobro v prodajo. To pa žal ne drži za najzmogljivejšo različico tablice Dell XPS 10 s 64-gigabajti pomnilnika in povezavo 4G/LTE, saj ameriški trgovci zanjo še vedno zahtevajo kar preračunanih 388 evrov, kar pa je za današnje čase zagotovo pretirana cena.


Prijavi napako v članku