Računalništvo, telefonija
29.07.2010 10:40

Deli z drugimi:

Share

Dell v spletni trgovini odstranil računalnike z operacijskim sistemom Ubuntu

Je podjetje Dell obupalo nad slabo prodajo računalnikov s prednameščim operacijskim sistemom Ubuntu.
Je podjetje Dell obupalo nad slabo prodajo računalnikov s prednameščim operacijskim sistemom Ubuntu.

Slabe novice za ljubitelje odprtokodnega operacijskega sistema Ubuntu in organizacijo Canonical. Podjetje Dell se je namreč odločilo, da iz svoje spletne prodajalne odstrani vse računalniške sisteme, ki imajo na trdem disku prednameščen operacijski sistem Ubuntu. Te računalnike je pri podjetju Dell odslej mogoče naročili le preko klicnega centra.

Računalniški gigant naj bi se za to potezo odločil izključno zaradi poenostavitve ponudbe svojih računalniških sistemov preko svetovnega spleta. Po računalnikih z operacijskim sistemom Ubuntu naj bi namreč posegali le napredni računalničarji, medtem ko velika večina kupcev želi imeti na računalniških sistemih prednameščen Microsoftov operacijski sistem Windows.

Na srečo ljubiteljev odprte kode in organizacije Canonical bo podjetje Dell na prodajnih policah trgovin še vedno tržilo osebne in prenosne računalnike, ki bodo imeli prednameščen vse bolj priljubljen operacijski sistem Ubuntu (vključno z modeli družin Inspiron in Vostro). Čeprav je podjetje Dell zatrdilo, da bo v bližnji prihodnosti na svoji spletni prodajalni ponovno pričelo s trženjem računalnikov s prednameščenim Ubuntujem, mnogi v to ne verjamejo.


Prijavi napako v članku