Namizni računalniki
19.01.2010 08:36
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dell predstavil svoj vizijo računalnika prihodnosti

Računalniški sistemi prihodnosti naj bi bili sila kompaktni, uporabni in zmogljivi!
Računalniški sistemi prihodnosti naj bi bili sila kompaktni, uporabni in zmogljivi!

Podjetje Dell je predstavilo idejno zasnovo izjemno zanimive naprave, ki predstavlja nov pogled na oblikovanje in uporabo osebnega računalnika. Računalniški sistem Dell Froot oblikovalke Pauline Carols namreč ni večji od žepnega računalnika in je nadvse prijazen do okolja, saj je opremljen z dvema miniaturnima projektorja. En projektor je namenjen projiciranju slik na steno ali platno, drugi pa opravlja nalogo navidezne tipkovnice.

Celoto zaključujejo še trije vmesniki USB, optična enota, razgradljivo ohišje iz biološke plastike in nesmrtni Microsoftov operacijski sistem Windows XP. Novinec naj bi ponujal še hitro brezžično povezavo, izjemno dolgo avtonomijo delovanja ter napredni bralnik pomnilniških kartic.

Ker je računalniški sistem Dell Froot šele idejna zasnova, je težko napovedati, ali bo izdelek kdaj sploh na voljo v prosti prodaji. Tudi o maloprodajni ceni tovrstnega sistema lahko zaenkrat le špekuliramo. Vsekakor pa bi Dell Froot razveselil številne računalničarje, ki jim v stanovanju krvavo primanjkuje prostora.

Vas zanima več iz te teme?
Dell računalniki

Prijavi napako v članku