Programska oprema
14.06.2005 09:00

Deli z drugimi:

Share

Computer Associates prevzema NIKU


Z nakupi do novih rešitev.

Computer Associates, eno največjih podjetij na svetu, ki prodaja programsko opremo za upravljanje, in NIKU Corporation, vodilni ponudnik rešitev informacijske tehnologije za upravljanje in nadzor (IT-MG), sta objavila, da sta podpisala sporazum, po katerem bo podjetje CA prevzelo NIKU s transakcijo, pri kateri ocenjujejo vrednost razredčene delnice na 21,00 dolarja in celotne transakcije na približno 350 milijonov ameriških dolarjev.

“S to integracijo bo podjetje CA lahko dobavljalo najbolj vsestranske rešitve IT za upravljanje in nadzor, ki so na voljo na tržišču. Tako bodo stranke lahko povsem uskladile delovanje IT s svojim poslovanjem,” je povedal predsednik podjetja CA in izvršni direktor John Swainson. “Nadzor nad informacijsko tehnologijo je prednostna naloga za vodje IT, saj morajo poskrbeti, da vlaganja v IT prispevajo k rasti, produktivnosti in dobičkonosnosti njihovih podjetij. Z veseljem bomo sodelovali z ekipo NIKU: strnili bomo naše moči na področju obstoječih sistemov upravljanja in prodaje ter poskušali razširiti našo ponudbo predvsem na najhitreje rastočem področju – to je na področju optimizacije poslovnih storitev.”

S prevzemom podjetja NIKU, katerega prihodek je v zadnjem finančnem letu narasel za 45%, bo CA lahko v svojo ponudbo vključil tudi zelo pomembne rešitve nadzora IT. Te zahtevajo stranke v tržni niši, ki raste hitreje kot celotna industrija programske opreme. Rešitve bodo združene s CA-jevimi tehnologijami Unicenter v vrednosti 1,5 milijarde ameriških dolarjev, s katerimi bodo razširili tržišče in povečali konkurenčnost CA-jevih sistemov upravljanja.

Prevzem bodo dokončali predvidoma v treh mesecih po še trenutno nerešeni zakonski odobritvi in odobritvi delničarjev podjetja NIKU. Pričakujejo, da bo prevzem nekoliko oslabil CA-jev prihodek na delnico v letu 2006, vendar bo ta v letu 2007 narasel.


Prijavi napako v članku