Namizni računalniki
07.11.2011 08:55
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Commodore C64x Extreme: Zlata vreden računalnik

Legenda ponovno navdušuje!
Legenda ponovno navdušuje!

Končno smo ga dočakali! Po številnih oznanilih, zamudah in preklicih je podjetje Commodore USA le pričelo s prodajo najprestižnejše različice osebnih računalnikov družine Commodore C64. Tu gre za osebni računalnik s prodajno oznako Commodore C64x Extreme. Ta se po zmogljivosti lahko brez težav kosa celo z najzmogljivejšimi računalniškimi sistemi. Poleg tega je le za »odtenek« večji od običajne računalniške tipkovnice, kar pomeni, da je pisan na kožo predvsem tistim, ki jim v stanovanju krvavo primanjkuje prostora.

Commodore C64x Extreme se ne ustraši nobene zadane naloge, saj so ga inženirji opremili z zmogljivim štirijedrnim Intelovim procesorjem Core i7-2720QM takta 2,2 gigaherca. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete osem gigabajtov. Za shranjevanje podatkov je na voljo trdi disk z dvema terabajtoma prostora. Med priključki najdemo dva vmesnika USB 3.0, pet USB 2.0, po enega e-SATA in SPDIF ter video vmesnike HDMI, DVI in VGA. Na trdem disku je prednameščen operacijski sistem Linux (Mint 11). Kmalu bo na voljo še operacijski sistem Commodore OS Vision.

Maloprodajna cena osebnega računalnika Commodore C64x Extreme je žal primerna njegovi zmogljivosti in edinstvenosti. Ameriški trgovci zanj namreč zahtevajo kar preračunanih 1.100 evrov. Računalničarji onkraj luže bodo računalnik Commodore C64x Extreme prejeli najkasneje do 15. decembra. Zmogljivež naj bi na evropski trg prispel do naslednje pomladi. Žal se bo njegova maloprodajna cena gibala okoli 1.500 evrov. Ali je to preveč, presodite sami.


Prijavi napako v članku