Programska in razvojna orodja
17.05.2021 10:30

Deli z drugimi:

Share

Clubhouse za Android končno na voljo tudi izven ZDA!

Clubhouse bi lahko bil kmalu na voljo tudi v Sloveniji.
Clubhouse bi lahko bil kmalu na voljo tudi v Sloveniji.

Clubhouse iz dneva v dan pridobiva na priljubljenosti. Novo družbeno omrežje v nastajanju je namreč iz dneva v dan bolj zanimiva in nekako se zdi, da bi vsi radi svojo “vstopnico”. Novost je v osnovi zvočna aplikacija, ki je pritegnila veliko mero pozornosti in denarja. Za razliko od družbenih omrežij, kot sta Instagram in TikTok, Clubhouse namreč ne temelji na videu ali fotografiji, temveč zvoku. Gre za še enega od načinov, kako je tehnologija zbližala ljudi v času, ko fizične stike omejuje pandemija. Čeprav so jo mnogi poskušali posnemati, jim to vsaj za zdaj nikakor ne uspeva.

Programerji priljubljenega družbenega omrežja so nedavno pripravili poskusno različico njihove aplikacije za mobilne naprave Android. Medtem ko je bila ta doslej na voljo le v Združenih državah Amerike, temu na srečo ni več tako. Novost ja namreč pred kratkim postala na voljo tudi za uporabnike, ki živijo v Kanadi, Združenem kraljestvu, Novi Zelandiji in Avstraliji. To dejansko pomeni, da je novost trenutno na voljo le za angleško govoreče države, kmalu pa bo na voljo še ostalim.

Pri tem pa velja še omeniti, da namestitev aplikacije Clubhouse še ne bo dovolj za njeno uporabo. Ta bo namreč še vedno ostala v obliki »samo za povabila« , kar pomeni, da bodo novi uporabniki še vedno potrebovali povabilo obstoječega uporabnika, da se pridružijo priljubljenemu družbenemu omrežju. V sporočilu je zapisano, da je razlog za to vzdrževanje zmerne rasti uporabnikov.


Prijavi napako v članku