Programska oprema
26.01.2007 11:59

Deli z drugimi:

Share

Clementine 11.0 za digitalne rudarje

SPSS je predstavil eno najzmogljivejših različic orodja za rudarjenje podatkov v podjetjih – Clementine 11.0. Novo različico programske opreme odlikujejo izboljšane rešitve z dodanimi tehnikami podatkovne analize in inovativnimi grafičnimi zmogljivostmi.

Različica 11.0 orodja Clementine omogoča podjetjem izboljšanje storilnosti na področju upravljanja odnosov s strankami (CRM), analiz trga in tveganj ter zagotavlja analize pri prepoznavanju prevar. Ta izdelek je ključni sestavni del SPSS-ove ponudbe vodilnih rešitev za napovedno analitiko. Najnovejša različica je integrirana v SPSS-ove statistične izdelke, kar omogoča uporabnikom enostavno uporabo statističnih zmogljivosti in upravljanje podatkov.

Colin Shearer, višji podpredsednik za tržno strategijo pri podjetju SPSS, je bil na čelu ekipe, ki je v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja zasnovala in razvila orodje Clementine. “Clementine že več kot desetletje kroji razvoj trga rudarjenja podatkov, predvsem med podjetji, ki so iskala način, kako povečati donosnost naložb v sisteme za upravljanje odnosov s strankami,” je povedal Shearer. “Inovacije v različici Clementine 11.0 so izjemne in prinašajo edinstveno podporo analitični storilnosti, obenem pa zapolnjujejo vrzel med napredno analitiko in poslovnimi rešitvami.”

“Zelo smo navdušeni nad izboljšavami v SPSS-ovi rešitvi za rudarjenje podatkov, saj pomaga organizacijam, kot je EarthLink, bolje spoznati potrebe strank,” je dejal Atique Shah, podpredsednik direktne prodaje in razumevanja potrošnikov v podjetju EarthLink, ponudniku internetnih storitev in SPSS-ovi stranki.

“Rešitev Clementine 11.0 bo precej razširila in poglobila uporabo analitike v podjetjih,” dodaja Tilmann Bruckhaus, direktor analitike v podjetju Numetrics Management Systems, ki je vodilni razvijalec orodij za projektno načrtovanje v industriji polprevodnikov. “Kot preizkuševalec beta različice sem navdušen nad izjemnimi izboljšavami v različici Clementine 11.0, ki močno prekaša vse prejšnje.”

SPSS-ovo orodje za rudarjenje podatkov Clementine je bilo prvič predstavljeno leta 1994. Uporablja ga več tisoč uporabnikov v različnih panogah, kot so finance, bančništvo, zavarovalništvo, telekomunikacije, trgovina, sektor oskrbe in farmacija.

Analitsko podjetje Gartner je v svojem poročilu Magic Quadrant SPSS uvrstilo v kvadrant vodilnih podjetij na svetu. Gartner pojasnjuje, da so vodilna podjetja danes uspešna, da imajo jasno vizijo razvoja trga in aktivno izboljšujejo svojo usposobljenost, ki jim pomaga ohranjati vodilni položaj na trgu.

Gareth Herschel, vodja raziskav pri Gartnerju, je na nedavni predstavitvi dejal: “Količina in raznolikost podatkov v podjetjih strmo narašča. Rudarjenje podatkov je pomembna oblika analiziranja, ki jo morajo podjetja razumeti.”

Več informacij o Clementine 11.0 je na voljo na spletni strani www.spss.com/clementine/whats_new.htm.


Prijavi napako v članku