Računalništvo, telefonija
10.04.2007 14:24

Deli z drugimi:

Share

Cisco z novostmi za majhna in srednje velika podjetja

V znamenju nove evolucije pri svoji strategiji za majhna in srednje velika podjetja, je Cisco predstavil več novosti, zasnovanih za pomoč pri povečanju poslovne učinkovitosti in izboljševanju sodelovanja med strankami in zaposlenimi, ob tem pa je prodajnim partnerjem ponudil nadaljnje vire za vzdrževanje rasti in raznolikosti. Napredki vključujejo rešitev Cisco Smart Business Communication System za majhna podjetja in Select Certification, osnovno stopnjo certifikacije za prodajne partnerje, ki se osredotočajo predvsem na trg majhnih in srednje velikih podjetij.

“Uspeh Cisca je zgrajen na dejstvu, da prisluhnemo strankam in partnerjem. Pred tremi leti so nam predlagali predelavo strategije za majhna in srednje velika podjetja, da bi lahko bolje poskrbeli za konkretne potrebe podjetij,” je povedal John Chambers, predsednik uprave in generalni direktor Cisca. “Danes smo vodilni na področju omrežij za ta segment in še naprej dvigujemo merila v smislu investicij in ponudbe, da lahko tem strankam ponudimo celovito komunikacijsko doživetje, ki ga potrebujejo.”

Rešitev Smart Business Communications System temelji na uspehu Cisca na trgu rešitev za majhna in srednje velika podjetja. Prodajni partnerji, ki skušajo izboljšati svoj dobiček, ostajajo konkurenčnejši in izboljšujejo svoje odnose s strankami, lahko izkoristijo orodja za upravljanje sistema za poenostavitev namestitve, nastavitev in nadzorovanja omrežja stranke, s čimer si pridobijo možnosti za ponudbo novih storitev s stalnim tokom prihodkov.

Nov način komuniciranja za majhna podjetja
Ta preprost, celovit in izjemno varen sistem omogoča dostop do informacij kadarkoli in kjerkoli ter nudi učinkovite metode komuniciranja s strankami in zaposlenimi za pomoč pri izboljšanju storitev in povečevanje poslovne prožnosti. Sistem temelji na novih izdelkih strojne opreme, integriranih aplikacijah poenotenih komunikacij in orodji za sistemsko upravljanje, ki so zasnovana tako, da se medsebojno dopolnjujejo in zagotavljajo komunikacijske gradnike za majhna podjetja. Sistem vključuje sledeče nove izdelke:
” Cisco Unified Communications 500 Series, ki sloni na Cisco Unified Communications Manager Express in Cisco Unity Express. Ta platforma podpira celoten nabor IP telefonov Cisco Unified, vključno s programskim telefonom Cisco IP Communicator, internetno povezljivostjo z zaščito požarnega zidu, navidezna zasebna omrežja (VPN) in dostop preko brezžičnega LAN-a za zanesljivo komunikacijo z visoko stopnjo varnosti. Skupaj s podporo za namizne aplikacije, ki je na voljo kot dodatna možnost, omogoča rešitev Cisco Unified Communications 500 učinkovitejše sodelovanje z uporabo preprostih, a zmogljivih možnosti kot so takojšnje sporočanje, klic s pritiskom na gumb ter nadzor vseh klicev in sporočanja preko namizja, ki celotno izkušnjo sporočanja še dodatno obogati.
” Cisco Catalyst® Express 520 stikalo s podporo za napajanje prek etherneta (PoE) na preprost način razširi zmogljivosti IP telefonov Cisco Unified in dostopovnih točk WLAN za Smart Business Communications System, saj omogoči varen LAN, ki je optimiziran za dostop do informacij, in aplikacije za sodelovanje z visoko stopnjo varnosti.
” Cisco Mobility Express Solution. Dostopovna točka Cisco 521 Wireless Express Access Point in Cisco 526 Wireless Express Mobility Controller – ti dodatni ključni sestavni deli rešitve Smart Business Communications System ustvarijo brezžično omrežje, ki dinamično optimizira pokritost s signalom ter pomaga omočiti storitve, dostopne kadarkoli in kjerkoli.
” Cisco Configuration Assistant je sestavni del zmogljivih orodij za upravljanje sistema Smart Business Communications System in izkoristi prednosti vgrajene tehnologije Cisco Smart Assist, s čimer omogoči funkcionalnost “priključi in poženi” (plug-and-play), kar skrajša čas namestitve in optimizira nastavitve omrežja. Preko grafičnega uporabniškega vmesnika, ki je preprost za uporabo, omogoča to orodje dovolj velik obseg in poglobitev v sistem za namestitev telefonije, sporočanja, stikal, brezžičnega omrežja, požarnega zidu in varnostnih storitev, kar partnerjem in strankam omogoča hitro vzpostavitev omrežja za majhno podjetje.
” Cisco Monitor Director je centralizirano proaktivno orodje za upravljanje rešitev, namenjeno prodajnim partnerjem Cisca, saj jim omogoča ponujati storitev gostovanje 24-urnega upravljanja omrežja. Le-ta se povezuje z
” Cisco Monitor Managerjem, ki je nameščen v strankinih prostorih in zagotavlja obsežen nadzor v realnem času z opozorili in poročili za pomoč pri odpravljanju napak in oddaljenem reševanju težav. Orodja za upravljanje pomagajo prodajnim partnerjem Cisca postati zaupanja vredni svetovalci svojih strank.

Cisco Smart Business Communications System se integrira z obstoječimi namiznimi aplikacijami kot so koledarji, elektronska pošta, sistemi za upravljanje odnosov s strankami (CRM) in sistemi za načrtovanje virov podjetja (ERP) za pomoč pri izboljšavi storitev za stranke in poslovne prožnosti, ki sta ključni prednosti konkurenčnega razlikovanja majhnih in srednje velikih podjetij. IPcelerate, razvojni tehnološki Ciscov partner iz Dallasa, je eden izmed prvih, ki ponuja prilagojene aplikacije za poslovno produktivnost za Smart Business Communications System.

Njihova rešitev IPsmartsuite nudi paket cenovno učinkovitih aplikacij za poslovno storilnost, ki prihranijo čas in se vertikalno osredotočajo na okolja zdravstvene oskrbe, prava, maloprodaje in proizvodnje. Te prilagojene aplikacije uporabnikom pomagajo izkoristiti lastnosti kot so opozorila za čas, naloge in zaposlene, upravljanje sestankov s strankami in različne poglede, določene po uporabniškem profilu.

“Kot majhno podjetje pozdravljamo Ciscovo inovativnost in tehnologijo, ki je bila doslej na voljo zgolj velikim podjetjem, v ekonomičnem in prožnem paketu, ki omogoča prilagoditev glede na naše trenutne potrebe in nam omogoča rast v prihodnosti,” je povedal Kaliste Saloom III iz odvetniške pisarne Saloom & Saloom v kraju Lafayette v ameriški zvezni državi Louisiani. “Nadgrajene zmožnosti komunikacije in sodelovanje v sistemu Cisco Smart Business Communications System so že okrepile naše poslovanje z izboljšano učinkovitostjo. Pravzaprav zdaj napovedujemo znatno višjo storilnost zaradi te naložbe in to je izjemna konkurenčna prednost na našem trgu.”

Evolucija programa za prodajne partnerje:
Predstavitev certifikacije Select Certification in specializacije za trg majhnih in srednje velikih podjetij
Poleg predstavitve novih sistemov certificiranja je po več kot desetih letih Cisco predstavil tudi svojo prvo specializacijo za določen trg – specializacijo za majhna in srednje velika podjetja. Izboljšave tega programa bodo pomagale pospešiti rast in spodbuditi razlikovanje v prodajnem kanalu, saj bodo ponudile orodja, izobraževanje in spodbude, namenjene potrebam sodobnih partnerjev, ki se osredotočajo na trg majhnih in srednje velikih podjetij.

Select Certification je vstopna točka Ciscovega nagrajenega programa za prodajne partnerje. Partnerji se kvalificirajo za Select Certification, ko dosežejo zahteve v izobraževanju in na preizkusih za novo specializacijo za majhna in srednje velika podjetja. Omenjene zahteve so zasnovane tako, da jih opremijo s prodajnimi in tehničnimi spretnostmi, ki so potrebne za zagotavljanje integriranih omrežnih rešitev za ta trg. Prednosti Select Certification vključujejo uporabo oznake Cisco Certified za potrjevanje izkušenj na trgu majhnih in srednje velikih podjetij, dostop do razvojnih virov za partnerje, ki jim pomagajo pri ustvarjanju potrebe na trgu, dostop do demonstracijske opreme in izobraževanja, dostop do novega programa za spodbujanje priložnosti na trgu majhnih in srednje velikih podjetij, ki nagrajuje partnerje in ki si zagotovijo rastoče poslovanje, specializirano poslovno in tehnično izobraževanje, povsem prilagojeno za trg majhnih in srednje velikih podjetij ter uvrstitev v seznam iskalnika Ciscovih partnerjev (Cisco Partner Locator).

Na trgu majhnih in srednje velikih podjetij je ključnega pomena financiranje strank in skrb za pospešeno rast. Dodatna prednost certificiranih partnerjev je pridobitev dostopa do programa Cisco Capital za preprost lizing (Cisco Capital’s Easy Lease). Ciscovi prodajni partnerji so že izkoristili prednosti programa Easy Lease v 19 državah. Cisco je potrdil širitev programa Easy Lease v 23 novih držav, vključno z Avstrijo, Indijo, Irsko, Kitajsko, Rusijo, Savdsko Arabijo in Turčijo.

“Uvedba Select Certification nam bo pomagala izkoristiti izjemno priložnost za rast,” je povedal Erik Thiele, generalni direktor podjetja GES Gesellschaft für elektronische Systeme GmbH, registriranega Ciscovega partnerja. “Ne le, da lahko majhnim podjetjem ponudimo komunikacijske rešitve svetovnega razreda, sedaj imamo tudi dostop do povsem novega toka prihodkov, vključno s ponudbo za storitve upravljanja in dostop do posebnih virov, vključno z izobraževanjem in marketingom.”

Cisco Smart Business Communications System bo partnerjem predvidoma na voljo preko standardnih prodajnih kanalov podjetja Cisco po vsem svetu od junija 2007. Za več informacij o sistemu Cisco Smart Business Communications System obiščite http://www.cisco.com/go/sbcs.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več