Strojna oprema
09.09.2006 11:05

Deli z drugimi:

Share

Cisco z izboljšanim kompaktnim sistemom za usmerjanje

Podjetje Cisco Systems je napovedalo nadgradnjo svojega vodilnega usmerjevalnega sistema za operaterje CRS-1, jedra arhitekture IP omrežij prihodnje generacije (IP NGN). CRS-1 s štirimi režami in prepustnostjo 320 Gb/s presega dosedanje omejitve razmerja med ceno in zmogljivostjo ter razširja jedrni doseg 40 Gb/s IP/MPLS za arhitekturo Cisco IP NGN za video in druge napredne storitve.

Nova različica CRS-1 s štirimi režami nudi 320 Gb/s skupne kapacitete preklapljanja v najbolj kompaktnem ohišju z zmogljivostjo 40 Gb/s, kar omogoča vpeljavo v regionalnih točkah prisotnosti (POP), na lokacijah MSO stičišč in v kolokacijskih podatkovnih centrih. To ponudnikom omogoča vpeljati sisteme CRS-1 v širšem obsegu in ob nižjih vstopnih stroških, kar zagotavlja hitro vpeljavo in nadaljnjo širitev IPTV, digitalnega videa ter drugih naprednih IP storitev za podjetja in domače uporabnike. CRS-1 s štirimi režami se pridružuje platformama s 16 režami (1,2 Tb/s) in 8 režami (640 Gb/s), ki imajo vse združljive reže za nadaljnjo zaščito investicije.

Cisco IP NGN zagotavlja vpeljavo in dobavo storitev, ki se samodejno prilagajajo aplikacijam in uporabniku, kar ponudnikom omogoča povišati prihodke in povečati učinkovitost za izboljšano dobičkonosnost ter nadzor nad svojim omrežjem in poslovanjem.

Podjetje Sprint je preizkušalo CRS-1 od leta 2004 in ga bo v začetku četrtega četrtletja 2006 tudi vpeljalo. “Z izdelavo manjše velikosti platforme CRS-1 nam Cisco Systems omogoča znižati stroške in učinkoviteje obvladovati konvergenco govornih, video, podatkovnih in mobilnih storitev ob nadaljnjem povečevanju razširljivosti, zanesljivosti in prilagodljivosti storitev, ki jih platforma zagotavlja,” je povedal Iyad Tarazi, podpredsednik razvoja omrežij pri podjetju Sprint, in dodal: “Vpeljava CRS-1 je ključnega pomena za našo strategijo konvergentnosti in osredotočanja na globalno IP omrežje kot ključ za mobilnost storitev.”

National LambdaRail, združenje vodilnih ameriških raziskovalnih univerz in tehnoloških podjetij iz zasebnega sektorja, uporablja CRS-1 že več kot eno leto. “Konfiguracija sistema Cisco CRS-1 s štirimi režami nam omogoča vpeljavo dodatnih usmerjevalnikov z zmogljivostjo 40 Gb/s in poveča prepustnost našega omrežja,” je povedal Tom West, predsednik National LambdaRail. “S tem lahko učinkoviteje izkoristimo našo opremo in še naprej uživamo prednosti razširljivosti, zanesljivosti in prilagodljivosti storitev, ki jih platforma Cisco CRS-1 ponuja.”

Razpršena vpeljava sistema usmerjanja z zmogljivostjo 40 Gb/s ponudnikom pomaga dosegati rastočo potrebo po dobavi video storitev vključno z digitalno kabelsko televizijo, IPTV, videom na zahtevo (VoD) in televizijo visoke ločljivosti (HDTV). Cisco CRS-1 je edini usmerjevalnik za operaterje, ki ponuja nepretrgano delovanje sistema in neprimerljivo prilagodljivost storitev ter dolgoletno podporo. Cisco CRS-1 poganja programska oprema Cisco IOS – edinstven, samodejno popravljiv distribuiran operacijski sistem, ki je zasnovan za nepretrgano delovanje ob razširljivosti sistemske zmogljivosti do 92 Tb/s.

Med javno objavljenimi uporabniki CRS-1 so podjetja kot na primer BT, Cable & Wireless, Comcast, China Telecom (ChinaNet), Kitajsko omrežje za izobraževanje in raziskave (CERNET), Korea Telecom, raziskovalno omrežje Državnega inštituta za informatiko SuperSINET na Japonskem, National LambdaRail, MTS Allstream, Pittsburgh Supercomputing Center (PSC), SaskTel, Softbank Yahoo! BB, Strato Medien AG, Swisscom, Shanghai Telecom, Telstra in VTR.

Cisco CRS-1 je edina družina izdelkov za usmerjanje na svetu, ki nudi napredne lastnosti kot so:
– usmerjanje 40 Gb/s prometa v vseh oblikah, podpora razponu od 320 Gb/s do 92 Tb/s prepustnosti;
– pripravljenost na 100 Gb/s;
– inteligentna distribucija videa s podvajanjem IP oddajanja več uporabnikom, ki temelji na optičnih vlaknih;
– varna virtualizacija z uporabo varnih domenskih usmerjevalnikov (SDR) za ločevanje in dobavo naprednih IP storitev na običajni usmerjevalni infrastrukturi za poenostavitev omrežnega delovanja in zmanjševanje stroškov;
– 40 Gb/s in 10 Gb/s prepustnosti prek arhitekture IPoDWDM za izboljšano razširljivost in učinkovitost;
– najvišja gostota prenosa podatkov prek 10 Gb/s povezave Ethernet, ki podpira od osem do 9.216 vrat na enem sistemu;
– neprimerljivo zaščito naložbe s standardiziranimi vhodno/izhodnimi moduli in stroji za posredovanje v celotni družini izdelkov CRS-1 ter združljivost SPA s platformami Cisco 12000, 7600 in 7300.

“Širitev prepustnosti in zmogljivosti, ki omogočata hitre nove storitve kot so video in IPTV, so osnovni cilji ponudnikov storitev,” je rekel Tony Bates, višji podpredsednik in generalni direktor skupine za tehnologijo usmerjanja pri ponudnikih storitev v podjetju Cisco Systems. “Cisco je razvil CRS-1 s štirimi režami kot neposreden odgovor na zahteve ponudnikov storitev med našimi strankami, ki so hoteli vpeljati 40 Gb/s CRS-1 v manjšem ohišju in z manjšim finančnim stroškom po vpeljavi.”

Cene in dobavljivost
Sistem CRS-1 s štirimi režami v velikosti ene police bo na voljo novembra. Osnovna cena sistema je 160.000 ameriških dolarjev.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več