Računalništvo, telefonija
02.05.2006 18:27

Deli z drugimi:

Share

CIO konferenca v znamenju usklajevanja

CIO konferenca, osrednje srečanje vodstvenih kadrov na področju informacijskih tehnologij, bo letos potekala že četrtič zapored. Glavna tema letošnje konference, ki se bo odvijala 5. maja v Ljubljani, je “Partnerstvo CIO – CFO – HRM”, v okviru katere bodo predstavljeni različni vidiki usklajevanja informatike s poslovnimi potrebami podjetja. Na konferenci bo podeljena tudi nagrada “CIO leta”, ki nagrajuje izjemne dosežke na področju informacijskih tehnologij za leto 2005.

O aktualnih trendih in izzivih sodelovanja med vodstvenimi kadri na področjih informatike ter človeških in finančnih virov bodo spregovorili številni domači in tuji strokovnjaki. Predstavili bodo rešitve za učinkovito in uspešno zagotavljanje ter upravljanje potrebnih virov v informatiki za doseganje poslovnih ciljev podjetja. Predavatelji, vodje IT-oddelkov uglednih domačih in tujih podjetij, bodo skušali odgovoriti na vprašanje, kako stroške IT-ja spremeniti v prihodke, ter prikazali odnos podjetja do IT-ja v teoriji in praksi. Priznani strokovnjaki bodo spregovorili tudi o informacijski podpori odločanju ter o vlogi informatike in izzivih, s katerimi se le-ta spopada. Obenem bosta predstavljeni področji strateškega upravljanja človeških virov in optimizacija finančnih funkcij z uporabo e-poslovanja.

Nagrada “CIO leta”, ki jo podeljuje programski svet CIO konference, bo na tokratni konferenci podeljena premierno. Njen namen je z izpostavljanjem največjih dosežkov na področju IT-ja krepiti pomen in vlogo informacijske tehnologije v gospodarskih družbah. Nagrajen bo najuspešnejši vodja informatike, ki je v letu 2005 s svojim delom in rezultati prispeval h konkurenčnosti ter uspešnosti informatike in podjetja.


Prijavi napako v članku