Prenosni računalniki
04.02.2010 11:24
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chromium, Google in tablični računalnik

Googlov koncept tabličnega računalnika preprosto navdušuje!
Googlov koncept tabličnega računalnika preprosto navdušuje!

Podjetje Apple je pred kratkim le predstavilo svoj skrivnostni in dolgo pričakovani tablični računalnik z imenom iPad. Čeprav je na spletu po pričakovanjih mogoče zaslediti tako pozitivne kot negativne odzive, so številni proizvajalci računalniških sistemov pošteno zavihali rokave in napovedali skorajšnji prihod njihovih različic tabličnega računalnika »iPad«. Med njimi pa je začuda celo podjetje Google.

Računalniški gigant je namreč na svoji spletni strani predstavil koncept lastnega žepnega računalnika, ki naj bi temeljil na odprtokodnem operacijskem sistemu Chrome OS. Pri tem pa je najbolj zanimivo to, da so na svetovnem spletu pričele krožiti govorice o Googlovem tabličnem računalniku le nekaj dni pred uradno predstavitvijo iPada s strani Appla.

Čeprav gre pri tabličnem računalniku Google šele za idejno zasnovo, je že razvidno, da naj bi bil opremljen z navidezno tipkovnico ter zaslonom s 25,4-centimetrsko diagonalo. Žal pa je to tudi vse. Na spletu namreč še ni podatkov o tem, kdaj naj bi bil prvi tablični računalnik podjetja Google naprodaj in kakšna naj bi bila njegova maloprodajna cena. No, pustimo se presenetiti.


Prijavi napako v članku