Spletni brskalniki
04.05.2011 11:15

Deli z drugimi:

Share

Chrome pridobiva na račun Internet Explorerja in Firefoxa

Spletni deskarji vse bolj prisegajo na Googlov spletni brskalnik Chrome.
Spletni deskarji vse bolj prisegajo na Googlov spletni brskalnik Chrome.

Najnovejša raziskava priznane analitske hiše NetApplications je ponovno pokazala, da se priljubljenost spletnega brskalnika Google Chrome iz meseca v mesec le povečuje. Delež zadovoljnih uporabnikov se je namreč v mesecu aprilu, v primerjavi z marcem, povečal za 0,4-odstotne točke. Spletni brskalnik Google Chrome danes uporablja že 12-odstotkov spletnih deskarjev. To je dober odstotek več uporabnikov kot na začetku leta.

Zaradi vse večje priljubljenosti spletnega brskalnika Google Chrome najbolj »trpita« konkurenčna spletna brskalnika Internet Explorer in Firefox. Microsoftov spletni brskalnik danes uporablja »le« še 55,1-odstotkov spletnih deskarjev oziroma 0,8-odstotkov manj kot meseca marca. Na odprtokodni brskalnik Mozilla Firefox prisega 21,6 odstotkov računalničarjev. Njihov delež se je v primerjavi z marcem zmanjšal za 0,2-odstotka. Nekaj uporabnikov je na svojo stran pridobil še Applov Safari. Tega danes uporablja 7,1-odstotka spletnih deskarjev oziroma 0,5-odstotka več kot v mesecu marcu.

Zanimiva raziskava priznane analitske hiše NetApplications je še pokazala, da na globalnem nivoju največ spletnih deskarjev prisega na brskalnik Internet Explorer 8, in sicer 33-odstotkov. Drugo mesto s 13,52-odstotki zaseda brskalnik Firefox 3.6. Bronasta medalja je pripadla brskalniku Internet Explorer 6 (10,85-odstotkov), medtem ko je Chrome 10 s slabimi 10-odstotki zasedel četrto mesto. Pri uporabnikih operacijskega sistema Windows 7 je brskalnik Google Chrome 10 (14,75-odstotkov) le v rahli prednosti pred konkurenčnim Firefoxom 3.6 (14,07-odstotkov).

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku