Računalništvo, telefonija
12.01.2010 13:07
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CES 2010: RCA Airnergy polni baterije z brezžičnim signalom Wi-Fi

Brezžično polnjenje baterij preko signala Wi-Fi je praktično in povsem brezplačno!
Brezžično polnjenje baterij preko signala Wi-Fi je praktično in povsem brezplačno!

Podjetje RCA je na sejmu zabavne elektronike Consumer Electronics Show (CES 2010) predstavilo nadvse zanimivi polnilec baterij, ki lahko brezžični signal Wi-Fi pretvori v električno energijo. Polnilec baterij Airnergy Charger je povsem navdušil obiskovalce sejma CES 2010, saj je lahko napolnil baterijo mobilnega telefona BlackBerry iz 30 odstotkov na 100 odstotkov v pičlih 90 minutah, pri čemer je seveda energijo črpal izključno iz okoliških brezžičnih signalov Wi-Fi.

Inovativni polnilec baterij Airnergy Charger se lahko pobaha še z vgrajeno baterijo, ki se samodejno polni vsakič, ko se nahajamo v območju brezžičnih signalov Wi-Fi. Hitrost polnjenja vgrajene baterije je seveda odvisna predvsem od moči in števila brezžičnih signalov Wi-Fi. V kolikor pa imamo v stanovanju brezžični usmerjevalnik, se bo vgrajena baterija napolnila kar čez noč.

Podjetje RCA je na sejmu zabavne elektronike CES 2010 naznanilo, da bo njihov polnilec baterij Airnergy Charger onkraj luže na voljo v prosti prodaji že v poletnih mesecih. Za osnovno različico naj bi bilo potrebno odšteti le borih 40 ameriških dolarjev oziroma 28 evrov. Najdražja različica vrednosti okoli 60 ameriških dolarjev (41 evrov) pa bo bogatejša še za zamenljivo baterijo za mobilni telefon.


Prijavi napako v članku