Računalništvo, telefonija
16.03.2020 06:58
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cenejši Google Pixel 4a vendarle s hitrejšim pomnilnikom?

Pametni mobilni telefon Google Pixel 4a naj bil na voljo še pred poletjem.
Pametni mobilni telefon Google Pixel 4a naj bil na voljo še pred poletjem.

Pametna mobilna telefona Google Pixel 4 in Pixel 4 XL sta med nami prisotna že vse od konca lanskega leta. Računalniški gigant ju je javnosti namreč razkril v okviru lanskoletne konference, novinca pa naj bi predstavljala neposredno konkurenco pametnim mobilnim telefonom iPhone 11 podjetja Apple. Ti naj bi se po mnenju poznavalcev lahko celo kosali z vrhunskima telefonoma Huawei Mate 30 Pro in Samsung Galaxy Note 10.

Ker pa je za vstopno različico pametnega mobilnega telefona Google Pixel 4 še vedno treba odšteti kar 759 evrov, je ta mnogim seveda nedostopen. To naj bi se kmalu spremenilo, saj naj bi pri podjetju Google pripravili cenejšo različico novosti. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu družine Pixel 4a, ki naj bi nadomestili obstoječe modele Googlovih telefonov Pixel 3a in 3a XL ter naj bi prinesel kar nekaj novosti.

Med njimi pa gre izpostaviti predvsem hitrejši pomnilnik za shranjevanje podatkov, saj bi bil opremljen s hitrim pomnilnikom UFS 2.1, s katerim razpolaga tudi Pixel 4. Čeprav vrhunski telefoni danes že razpolagajo s pomnilniki UFS 3.0 in UFS 3.1, ki so precej hitrejši od standarda UFS 2.1, je sledji še vedno kos tudi zahtevnejšim opravilom. Novi Googlov telefon naj bi za shranjevanje podatkov ponujal 64 gigabajtov pomnilnika USF 2.1.

Pametni mobilni telefon Google Pixel 4a naj bi bil na voljo v treh različnih barvnih odtenkih, in sicer črni (z gumbom za vklop/izklop v zeleni barvi), beli (z gumbom za vklop/izklop v oranžni barvi) in modni barvi (z gumbom za vklop/izklop v roza barvi). Novost bo po vsej verjetnosti na voljo z zaslonom s 14,8-centimetrskim oziroma 5,81-palčnim zaslonom z luknjo za spletno kamero v zgornjem levem delu zaslona. Ohišje bo izdelano iz trpežne plastike, za priklop zunanjih naprav pa naj bi bil na voljo tako 3,5-milimetrski priključek za slušalke kot tudi vmesnik USB-C. Na vgrajenem pomnilniku pa naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Android 10 s privzetim grafičnim vmesnikom, za zajem fotografij pa bo na voljo tipalo ločljivosti 12 milijonov točk.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Google Pixel 4a naj bi obsegala še mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 730, vgrajeno grafično kartico Adreno 618 in šest gigabajtov sistemskega pomnilnika LPDDR4X. Dovolj dolgo avtonomijo naj bi novincu zagotavljala baterija zmogljivosti 3.080 mAh. Tu bo seveda na voljo še bralnik prstnih odtisov na zadnji stranici in seveda podpora za mobilno omrežje 4G/LTE.


Prijavi napako v članku