Računalništvo, telefonija
25.01.2017 07:40
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Če ste pravi igričarji, morate kupiti ta zaslon

Računalniški zaslon AOC Agon je eden izmed najboljših na trgu za igranje iger in predvajanje večpredstavnostnih vsebin!
Računalniški zaslon AOC Agon je eden izmed najboljših na trgu za igranje iger in predvajanje večpredstavnostnih vsebin!

Inženirji podjetja AOC dobro vedo, da so ukrivljeni računalniški zasloni med ljubitelji računalniških igre in večpredstavnostnih vsebin nadvse priljubljeni, saj je ob gledanju zaslona na sredini naša oddaljenost od sredine do stranic skorajda enaka. Ukrivljenost je namreč podobna naravni ukrivljenosti oči, zato nas svet na zaslonu popolnoma posrka vase. Večja sta tudi kot gledanja in občutek globine, kar ustvarja skorajda tridimenzionalni učinek, to pa je še najbolj opazno pri prvoosebnih igrah, kot so dirkalne igre, igre s simulacijo letenja in strelske igre.

Zaradi tega so inženirji podjetja AOC za ljubitelje računalniških iger in večpredstavnostni vsebin pripravili ukrivljen računalniški zaslon Agon (model AG352UCG), ki se lahko pobaha s kar 88,9-centimetrsko (35-palčno) diagonalo in ločljivostjo QHD oziroma kar 3.440 x 1.440 slikovnih točk. Razmerje stranic je tu 21 proti 9, medtem ko barvna pokritost po lestvici sRGB znaša 100 odstotkov. Tu najdemo še podporo za tehnologijo Nvidia G-sync, medtem ko svetilnost znaša 300 cd/m2, kontrastno razmerje 2.000 proti ena in vidni kot 178 stopinj v obe smeri.

Igričarski računalniški zaslon AOC Agon naj bi nas nikoli ne pustil na cedilu, daj odzivni čas znaša štiri milisekunde (od sive do sive), frekvenca osveževanja slik pa kar 100 hercev. Tu je na voljo celo osvetlitev zaslona, in sicer na zgornji strani in zadaj, uporabniki pa lahko izbirajo med rdečo, zeleno in modro barvo. Novost razpolaga celo z nosilcem VESA 100, kar pomeni, da ga po potrebi lahko pritrdimo celo na stranski nosilec. Piko na i pa daje še namenska tehnologija, ki preprečuje utrujenost oči med več urni ali celo celodnevnim igranjem iger.

Računalniški zaslon AOC Agon za povezovanje z zunanjimi napravami ponuja bogato paleto priključkov, kot so video priključko HDMI, DisplayPort in USB hub, poleg tega pa tu najdemo še štiri podatkovne vmesnike USB 3.0 ter dva stereo zvočniška sistema. Novost bo na prodajne police trgovin zašla marca letos, njegova cena pa seveda ne bo nizka. Za nakup zaslona AOC Agon bo v Združenih državah Amerike namreč potrebno odšteti okoli preračunanih 930 evrov, pri čemer je tu maloprodajna cena, ki ne vključuje davka na dodano vrednost.


Prijavi napako v članku