Računalništvo, telefonija
24.05.2018 06:55
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Če ste lani zamenjali baterijo za iPhone, vam bo Apple vrnil 60 evrov

Kaj se zgodi z iPhonom, ko mu zamenjate baterijo?
Kaj se zgodi z iPhonom, ko mu zamenjate baterijo?

Konec lanskega leta so se pri podjetju Apple javno opravičili, ker so namenoma upočasnjevali delovanje starejših modelov iPhonov, kar je seveda presenetilo mnoge. Šlo je za upočasnjevanje telefonov iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ter iPhone SE, in sicer, ko so bile njihove baterije bodisi izčrpane ali skoraj izpraznjene. Zaradi številnih jeznih uporabnikov so se pri Applu odločili, da jim omogočijo cenejšo zamenjavo baterije. Menjava baterije pri nas stane okoli 43 evrov (EPL, iStyle in drugi), uporabnik pa mora običajno brez svojega iPhona zdržati do pet delovnih dni.

Nedavno pa so pri podjetju Apple šli še nekoliko dlje. Tehnološki gigant namreč vsem, ki so med 1. januarjem 2017 in 28. decembrom 2017 plačali za zamenjavo baterije za iPhone 6 ali novejše naprave, ki ni bila zajeta v garancijo, ponuja 60 evrov dobropisa. Upravičene zamenjave baterije pa so tiste, ki so bile opravljene na pooblaščeni lokaciji za servisne storitve Apple – Apple Store, center za popravila Apple ali pooblaščeni ponudnik servisnih storitev Apple. Dobropis v znesku 60 evrov bo izveden v obliki elektronskega prenosa sredstev ali kot dobropis na kreditno kartico, ki je bila uporabljena za plačilo zamenjave baterije. Podjetje Apple bo za nameček strankam, ki izpolnjujejo pogoje, med 23. majem 2018 in 27. julijem 2018 poslalo e-poštno sporočilo z navodili za pridobitev dobropisa.

Če do 1. avgusta 2018 ne boste prejeli e-poštnega sporočila podjetja Apple, a menite, da na podlagi zgoraj navedenih pogojev izpolnjujete pogoje za prejem dobropisa, se obrnite na Apple do 31. decembra. Pri tem pa seveda upoštevajte, da boste morda potrebovali dokazilo o popravilu pri pooblaščenem ponudniku servisnih storitev Apple, sicer dobropisa s strani računalniškega giganta ne boste prejeli.

Zamenjave baterij za iPhone, ki so zajete v garancijo, ne izpolnjujejo pogojev za prejem tega dobropisa. Cenejšo zamenjavo baterije za vaš starejši iPhone pa lahko opravite do konca letošnjega leta.


Prijavi napako v članku