Igre
02.04.2021 15:00
Posodobljeno 5 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CD Projekt Red bo doživel preobrazbo

Poljski studio CD Projekt Red je v torek objavil obsežen načrt prestrukturiranja po katastrofalnem izidu njihove težko pričakovane franšize Cyberpunk 2077. Eden ključnih ciljev novega načrta prinaša »spremembo v načinu razvoja videoiger,« so zapisali v sporočilu za javnost. Spremembe bodo studiu omogočala istočasno razvijanje več iger in dodatkov. Načrt naj bi prišel v veljavo v letu 2022, do takrat pa jih čaka še dolga pot, da spremenijo Cyberpunk 2077 iz katastrofe v umetnino.

Težko pričakovana igra je izšla decembra lani po skoraj desetletju razvoja. Krivec za visoka pričakovanja je njihova zelo uspešna franšiza The Witcher, še posebej zadnje nadaljevanje The Wild Hunt, ki še danes velja za eno najboljših iger vseh časov. Cyberpunk 2077 je obljubljal veliko, dostavil pa zelo malo tudi po številnih odložitvah in 6-dnevnem delovniku zaposlenih. Ob izidu je igro pestila gora hroščev in številne napake v programski kodi, ki so na starejših konzolah popolnoma ohromilo igralno izkušnjo. Sony je takrat naredil nepredstavljivo potezo in igro umaknil iz trgovine PlayStation Store in po več kot treh mesecih vztrajajo pri odločitvi.

Ne moremo oporekati dejstvu, da je studio pokazal veliko željo, da popravi svojo napako. Po izidu so do sedaj pripravili že kar nekaj manjših in večjih posodobitev z več stotimi popravki, ki pa še vedno dopuščajo kar nekaj zabavnih in nekoliko manj zabavnih hroščev.

Kaj se bo spremenilo?

Ena izmed glavnih sprememb se bo dotaknila njihove igralne platforme REDengine. Spremenili bodo način njenega razvoja, kar naj bi pozitivno vplivalo na bodočo zmogljivost iger poljskega studia. »Tehnologijo bomo izboljšali in centralizirali. Studio bomo prestrukturirali v manjše agilne ekipe, ki bodo z iniciativnim pristopom spremenile naš način razvoja iger,« pravi zastopnik za CD Projekt Red.

Single-player RPG igre ostajajo prioriteta pri poljskem razvijalcu. Zavedajo se potenciala njihovih franšiz The Witcher in Cyberpunk, ki jih želijo razširiti na druga področja in medije. Niso pa vrgli puške v koruzo, kar se tiče spletnih iger. Niso izdali dodatnih podrobnosti o bodočih spletnih storitvah, lahko pa pričakujemo, da bodo postopoma dodane bodočim in obstoječim igram.

Mnogi kupci so bili mnenja, da jih je studio zavedel ob izidu Cyberpunk 2077. Ker si želijo povrniti ugled, bodo opustili trenutni način marketinga. »Bodoče marketinške kampanje bodo krajše in bližje dejanskemu izidu igre. Marketinški vložki bodo zajemali vsebino na vseh podprtih igralnih platformah, tako se bomo izognili dosedanjim napakam,« je še dodal zastopnik za CD Projekt Red. Pri podjetju so se prav tako zavezali, da bodo oboževalce letno obveščali o njihovih načrtih.

Za konec so se posvetili še delovnim pogojem njihovih zaposlenih. »CD Projekt bo še vedno vključujoče in raznoliko delovno okolje. Želimo pa tudi poskrbeti za dobro počutje zaposlenih in jim omogočiti možnosti za poklicni in osebni razvoj,« je zaključil vodja studia Adam Badowski.

Studio, ki je slovel kot svetla točka v igričarski industriji, ima pred seboj še dolgo pot do odrešenja. Zakorakali so v pravo smer, sedaj je le vprašanje, ali jim bo igričarska skupnost odpustila pretekle napake.

Vas zanima več iz te teme?
The Witcher CD Projekt Red Cyberpunk 2077

Prijavi napako v članku