Strojna oprema
15.07.2005 18:53

Deli z drugimi:

Share

Canon dopolnil svojo paleto laserskih faksov

Canon je predstavil nova člana družine Laser Fax, FAX-L100 in FAX-L120. Odlikuje ju tiskanje s hitrostjo 12 strani na minuto in hitrejše pošiljanje prek faks modema Super G3 s hitrostjo 3 sekunde na stran. Sodobno oblikovani napravi sta odlična rešitev za zahtevna pisarniška okolja, ki potrebujejo zdržljivo in zanesljivo opremo. FAX-L120 ima vgrajen še vmesnik USB in lastnosti laserskih tiskalnikov.

Napravi se oblikovno oddaljujeta od klasičnih faksov in izžarevata uglajen ter sodobnejši videz, ki bo odlično dopolnil današnja pisarniška okolja. Glavna prednost laserskih faksov FAX-L100 in FAX-L120 je izdelava kakovostnega laserskega izpisa s hitrostjo 12 strani na minuto. Hitrost in učinkovitost naprav še povečuje vgrajen modem Super G3, ki z nazivno hitrostjo 33,6 Kb/s odpošlje tiskano stran v treh sekundah in zagotavlja nemoten sprejem večjih količin faksov. Nova laserska faksa prav tako bereta dokumente s hitrostjo 3,5 sekunde na stran in občutno skrajšata čas, ki ga mora pošiljatelj prebiti ob napravi.

Z možnostjo klicanja 15 shranjenih številk s pritiskom na eno samo tipko in stotih številk s hitrim izbiranjem je precej izboljšana storilnost obeh naprav. Zaradi samodejnega preklapljanja med telefonskimi in faks klici je upravljanje enostavnejše, izognemo pa se tudi potrebi po dodatnem telefonskem priključku. Vsak Canonov laserski faks lahko opremimo s telefonsko slušalko, kar še poveča njegovo uporabnost.

Canonova novinca v pomnilnik shranita 340 strani, tako da lahko delujeta dlje časa brez nadzora. Če jima zmanjka papirja ali tonerja, se prejeta faks sporočila shranijo v pomnilnik, kjer počakajo na poznejše tiskanje. Obsežen pomnilnik nudi tudi možnost shranjevanja večje količine skeniranih dokumentov in naknadno pošiljanje. S samodejnim podajalcem papirja za 30 strani lahko enostavno pošiljamo večje količine dokumentov, predal pa sprejme 150 listov.

S kartušo, v kateri so vsi bistveni sestavni deli, je zamenjava tonerja hitra, enostavna in čista, z njo pa napravi praktično obnovimo. Kartuša FX10 v povprečju omogoča izpis 2.000 strani s Canonovo tehnologijo Ultra High Quality Imaging. Ta ponuja oster izpis slik in besedil z reprodukcijo 64 sivih odtenkov.

FAX-L120 lahko uporabljamo tudi kot laserski tiskalnik, zato ima možnost priklopa prek vmesnika USB in uporablja tehnologijo razvijanja na zahtevo (On-Demand fixing), ki odpravlja čas ogrevanja in prihrani električno energijo. Kakovost tiskanja je v visoki ločljivosti 600*600 dpi.


Prijavi napako v članku