Računalništvo, telefonija
29.06.2011 07:40

Deli z drugimi:

Share

Cambridge Audio Sonata NP30

V zadnjih petih letih beležimo 50% padec prodaje glasbe na CD nosilcih ter izjemen porast nakupa digitalne glasbe (v letu 2010 je bilo porabljeno preko 4 milijard USD za nakup glasbe preko spleta). Novi NP30 mrežni avdio predvajalnik podjetja Cambridge Audio postavlja nove temelje na področju digitalne glasbe, ki je shranjena na kateremkoli računalniku ali na mrežni pomnilniški napravi, saj omogoča vrhunsko kvalitetno 24-bitno predvajanje glasbe preko hi-fi glasbenega sistema ali hišnega kina kar doma.
Cambridge Audio Sonata NP30
Cambridge Audio Sonata NP30

Cambridge Audio je znan po vrhunskih avdiofilskih izdelkih, predvsem po integriranih in močnostnih ojačevanikih kot tudi CD predvajalnikih, phono ojačevanikih, radio sprejemnikih – tunerjih in AV sprejemnikih.

V zadnjem letu pa so se lotili pospešene nadgradnje obstoječih izdelkov in predsavitev vrhunskih lifestyle produktov.

Izdali so serijo zvočnikov MINX, z najboljšimi ocenami nagrajen digitalno analogni pretvornik DacMagic, v prihodu na slovenski trg je Blu-ray predvajalnik 751BD z vgrajenim avdiofilskim DAC-om in dvema 1.4 HDMI izhodoma, ki je že požel največ “zvezdic” v priznanih angleških revijah kjer predstavljajo in ocenjujeno Hi-Fi in video opremo.

Zaradi zahtev po kompaktnih sistemih, so pri Cambridge Audiu izdali posebno linijo avdio sistemov z nazivom Sonata. V tem razredu lahko najdemo izjemen stereo ojačevalnik z 2x 40W izhodne moči pri 8 Ohmih, vgrajenim radiskim sprejemnikom in iPod dock-om Sonata AR30 (za ljudi z željo po poslušanju radijsih postaj v tehniki digitalnega oddajanja DR30), CD predvajalnik z nazivom CD30, DVD predvajanik DV30. Njihova zadnja stvaritev – mrežni avdio predvajalnik pa nosi naziv Sonata NP30.

To napravo lahko najhitreje opišemo kot izdelek, ki omogoča brezžično oz. žično povezavo z domačim omrežjem in posledično predvajanje avdio datotek shranjenih na PC-ju, Macu oz. neposredno na router priklopljenih diskih, predvajanje avdio zapisov v studijski kvaliteti .wav in .flac.

Sonata NP30 podpira pretočne avdio storitve med njimi najbolj poznana BBC-jev iPlayer in Live365.com, poslušanje internetnih radijskih postav, podcat-ov, ki jih po željah lahko filtriramo po vrsti, državah, jeziku oz. kvaliteti. Z uporabo aplikacije za Apple izdelke UuVol, pa lahko napravo uporavljate kar na daljavo s svojo priljubljeno mobilno napravo. Aplikacija za lastnike mobilnih naprav z Android OS je v razvoju in se jo pričakuje v kratkem. Mrežni predvajalnik podpira vse omrežne standarde vključno s standardom IEEE 802.11 n.

Ob pritisku na gumb za vklop, Sonata NP30 potrebuje nekaj trenutkov za povezavo z omrežjem in psodobitvijo zbirke več kot 20.000 internetnih radijskih programov. Od tam naprej je rokovanje z napravo popoloma preprosto zvok pa, zahvajujoč vgrajenem Wolfson DACu, naravnost navdušujoč.

Poslušajte glasbo v višji kvalieti kot je posneta na CD-ju! Wav oz. flac datoteke so lahko shranjenje v 24bit/96kHz kvaliteti (CD-ji pa omejeni na 16bit). Sonata NP30 vam bo v prostor ponesla glasbo v kvaliteti kot ste si jo vedno želeli. Podpora preostalim kodekom pa je prav tako neomejena saj lahko predvaja MP3, AAC, WMA in Ogg Vorbis.

Da pa naprava nebi bila omejena samo na predvajanje preko domačega omrežja, so ji namestili tudi dva USB vhoda s pomočjo katerih lahko predvajate glasbo posneto na USB disk oz. ključek (brskanje po USB napravi lahko izvajate s pomočjo NP30 z gumbi na napravi oz. priloženim daljinskim upravljalnikom, kot tudi s pomočjo aplikacije za Apple mobilne naprave).

Cambridge Audio Sonata NP30 je že na voljo v spletni prodajalni trgovine PlayRoom.si, kjer poleg prodaje nudijo tudi celovite avdio in video rešitve za vaš dom oz. poslovne prostore.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALS-1, Aleš Osolnik s.p.
Za več informacij so vam na voljo pri ALS-1, Aleš Osolnik s.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

ALS-1 poslovne rešitve

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALS-1, Aleš Osolnik s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku