Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
16.01.2023 13:00

Deli z drugimi:

Share

Cambium Networks je vstopil na trg kibernetske in informacijske varnosti

Predstavljamo security gateway NSE3000 SD-WAN za mala in srednja podjetja, ki zagotavlja omrežno varnost vsem napravam z visoko stopnjo kakovosti, preprostosti in komercialne dobičkonosnosti.

Cambium Networks, vodilni proizvajalec brezžičnih širokopasovnih rešitev, je pred dvema letoma poleg profesionalnih Wi-Fi rešitev ponudil tudi poslovna in industrijska stikala, zdaj pa je bil predstavljen prvi model varnostne prehodne naprave NSE3000 (Network Service Edge) za male uporabnike. S to novostjo je Cambium vstopil na trg kibernetske in informacijske varnosti z napovedjo dodatnih modelov, ki bodo odgovorili na večje varnostne izzive. Cambium je razvil strojno in programsko opremo, model NSE3000 pa zagotavlja napredne varnostne, omrežne in WAN storitve za omrežja malih in srednje velikih podjetij ter zagotavlja visoko zmogljivost do skoraj 950 Mbps pasovne širine s funkcionalnostjo SD-WAN. Naloga naprave NSE3000 je spremljanje in varovanje lokalnega omrežja, odkrivanje skritih groženj znotraj dovoljenih vsebin in naprav v lokalnem omrežju ter zagotavljanje varnosti poslovanja in večje učinkovitosti.

Eno omrežje, ena IT izkušnja

Današnja poslovna omrežja morajo delovati z večjo učinkovitostjo kot kdajkoli prej, zagotavljati brezhibno uporabniško izkušnjo ob zmanjšanju virov in kompleksnosti. IP nadzorne kamere so omrežne naprave, ki so prav tako izpostavljene morebitnim hekerskim napadom, še posebej, če delujejo s starejšimi različicami programske opreme, ki so ranljive brez ustreznih popravkov. Starejši modeli kamer nimajo ustreznih varnostnih mehanizmov. Cambium se je na te izzive odzval z ustvarjanjem enotne IT izkušnje, ki združuje omrežni dostop, omrežno hrbtenico, varnost, SD-WAN in analitiko, oziroma vpogled v omrežje iz centralizirane platforme za spremljanje cnMaestro, ki je na voljo v oblaku ali kot možnost za virtualizacijo v lokalnem okolju. S tem pristopom lahko podjetja povečajo učinkovitost svojih omrežij in so bolj ažurna pri odzivanju na incidente, poslovnih politikah in reševanju težav.

Popolna rešitev

Pristop “ONE Network” podjetja Cambium Networks pomaga poenostaviti delovanje z zagotavljanjem ene same varne in enotne IT izkušnje, ki preoblikuje omrežje iz zbirke različnih delov v enotno arhitekturo. Platforma združuje profesionalne rešitve Wi-Fi, preklapljanje na ravni 3, varnost omrežja, SD-WAN in povezljivost prek fiksne brezžične širokopasovne infrastrukture, ki se upravlja iz enega samega vmesnika platforme cnMaestro. Skrbniki lahko upravljajo več omrežnih elementov od roba do oblaka s skupno vidljivostjo, pravilniki, varnostjo omrežja in poteki dela za odpravljanje težav, ki osebju IT omogočajo avtomatizacijo optimizacije izkušnje končnega uporabnika.

Tehnične funkcionalnosti

Naprava ima možnost usmerjanja prometa, uravnoteženja prometa preko dveh SD-WAN vmesnikov, nadzora in optimizacije prometa ter prilagajanja kakovosti storitev. Podprte omrežne storitve so DNS, DHCP in RADIUS strežniki, z varnostnega vidika pa je integriran požarni zid, zaznavanje vdorov v omrežje in izkoriščanje ranljivosti aplikacij, zaščita pred omrežnimi napadi (IDS/IPS), VPN z večfaktorsko avtentikacijo, ZTNA (Zero Trust Network Access), nadzor nad aplikacijami kot so Facebook, Youtube, Netflix, VPN in podobne s prepovedjo njihove uporabe. Možna je nastavitev prepovedi dostopa do določenih vsebin ali celotnih kategorij spletnih mest in aplikacij, kar zagotavlja preventivno zaščito pred okužbo z zlonamerno programsko opremo, virusi in drugimi škodljivimi orodji. NSE3000 ponuja tudi oceno ranljivosti za povezane naprave. Storitev izvaja občasne preglede za odkrivanje CVE (pogoste ranljivosti in izpostavljenosti) in dostavi rezultat s priporočenimi popravki. Zagotavlja vidnost in dinamičen seznam naprav IoT v omrežju ter preverjanje posodobljenih podatkovnih zbirk naprav o znižani LED Wi-Fi razsvetljavi, pametnih vtičnicah, tiskalnikih, skenerjih, napravah za dostop do Wi-Fi, pretočnih napravah, Raspberryju in drugih.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Cambium Networks
Za več informacij so vam na voljo pri Cambium Networks
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Cambium Networks? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več