Računalništvo, telefonija
17.06.2006 10:22

Deli z drugimi:

Share

CA prevzel MDY

Podjetje CA je napovedalo prevzem skupine MDY Group International, Inc., vodilnega ponudnika programske opreme za upravljanje zapisov in storitev. MDY-jeve izpopolnjene rešitve pomagajo organizacijam, da z enega mesta upravljajo fizične in elektronske zapise v celotnem podjetju, ne glede na njihovo lokacijo in izvor. Prevzem podjetja CA bo strankam omogočil preprostejše zagotavljanje združljivosti znotraj podjetja, upravljanje v podjetju in upravljanje shranjenih pravnih dokumentov.

V današnjih s predpisi urejenih okoljih morajo organizacije hraniti in čim bolj poceni upravljati naraščajoče količine informacij, ki so pogosto shranjene na različnih mestih. Tehnologija upravljanja zapisov skupine MDY bo pravo dopolnilo CA-jevega upravljanja e-pošte, datotek ter rešitev iskanja. Strankam bo omogočila zagotavljanje skladnosti s pravilniki ter zahtevami pri raziskovanju – brez dodatnih stroškov pri prenosu podatkov ali velikih sprememb v infrastrukturi.

Forrester Research Inc., neodvisno podjetje na področju tehnoloških in tržnih raziskav ocenjuje, da bo skupna letna rast na področju upravljanja zapisov do leta 2008 narasla na 84%, kar pomeni 1,3 milijarde ameriških dolarjev.

“Učinkovito upravljanje in zaščita raznolikih in spreminjajočih se informacijskih sredstev je pomemben izziv vsakega podjetja,” je povedal Bob Davis, podpredsednik in generalni direktor CA-jeve poslovne enote omrežnega shranjevanja podjetja CA. “S tem prevzemom CA strankam omogoča nepogrešljive in celovite rešitve za zmanjševanje tveganja in racionalizacijo informacijskih sredstev.”

Podjetje CA bo tržilo in podpiralo celotno zbirko izdelkov in storitev MDY-ja, ki se tičejo vseh vidikov upravljanja zapisov. CA načrtuje tudi povezavo MDY-jeve tehnologije upravljanja zapisov s CA-jevim izdelkom Message Manager, ki bo strankam ponujala rešitve za upravljanje e-pošte in drugih poslovnih dokumentov.
Prevzem je še povečal CA-jevo vodilno vlogo na področju upravljanja pametnega okolja za shranjevanje podatkov, potem ko so leta 2005 prevzeli tudi podjetje iLumin, ki je ponudnik programske opreme za upravljanje sporočil in arhiviranja v podjetjih.

“CA in MDY že dolgo pomagata strankam pri upravljanju informacij, ki so porazdeljene med različnimi platformami in programi,” je dejala Galina Datskovsky, izvršna direktorica in ustanoviteljica MDY, ki se bo CA-ju pridružila kot podpredsednica za BrightStor. “Z veseljem bomo postali del CA-jeve družine in našo tehnologijo vpeljali na način, ki bo združljiv s strategijami upravljanja IT pri strankah. MDY-jev izdelek MDY FileSurf pomaga organizacijam pridobiti nadzor nad fizičnimi, elektronskimi in e-poštnimi zapisi v celotnem podjetju. Avtomatizacija postopkov za shranjevanje prihrani organizacijam čas in denar, uporabnikom omogoča hitrejši dostop do informacij ter skuša zagotoviti skladnost z zakonodajnimi zahtevami in organizacijskimi politikami. MDY FileSurf ima certifikat ameriškega ministrstva za obrambo 5015.2 Standard za aplikacije upravljanja zapisov.

MDY-jeva zvezna rešitev omogoča organizacijam, da prek centralizirane konzole in mehanizma pravil uveljavljajo kritične strategije upravljanja zapisov, shranjenih na več različnih mestih.

Kot pravi Forrester, morajo programski izdelki za upravljanje zapisov omogočati hrambo podatkov, ki zagotavlja skladnost s pravilniki podjetja in njihovo izvajanje; od izdelave vsebine dokumentov podjetja do njihove končne odstranitve. (2) Forrester je MDY označil za jasnovidnega na področju upravljanja zapisov in rekel, da je eden od treh največjih prodajalcev, ki so “se uspeli rešiti iz prisilnega jopiča upravljanja zapisov” ter ponujajo inovativne/rastoče/nastajajoče rešitve za upravljanje shranjevanja.

MDY je bil ustanovljen leta 1988, svoj sedež ima v mestu Fair Lawn, NJ. Za dodatne informacije obiščite http://ca.com/mdy.


Prijavi napako v članku