Računalništvo, telefonija
27.07.2004 07:23

Deli z drugimi:

Share

CA in Microsoft za večjo varnost omrežij

Podjetje Computer Associates je objavilo, da bosta rešitvi eTrust Antivirus in eTrust Vulnerability Manager, ki ju je razvilo, podpirali novo Microsoftovo tehnologijo Network Access Protection (tehnologijo NAP oziroma tehnologijo za zaščito dostopa do omrežij). Ta tehnologija je prožna rešitev, ki temelji na standardih in uporabnikom omogoča varen dostop do omrežij podjetja. Podjetje CA je novico objavilo na svetovni partnerski konferenci Microsoft Worldwide Partner Conference, kjer je s svojo programsko opremo in s svojimi storitvami pomagalo skrbeti tudi za varnost konferenčne infrastrukture.

Dostop do omrežja temelji na preverjanju tega, ali posamezen računalnik upošteva vnaprej pripravljene pravilnike; s tehnologijo Network Access Protection lahko strokovnjaki za IT spremljajo in nadzorujejo dostop. Pravilnike dostopa do omrežja določijo in upravljajo skrbniki omrežja, izvaja pa jih osrednji “strežnik za koordinacijo pravilnikov”.

Učinkovito upravljanje z izredno veliko količino informacij o novih virusih in črvih, odkrivanje najnovejših pomanjkljivosti v komercialni programski opremi in dajanje trenutno veljavnih priporočil za odpravljanje teh težav so med glavnimi izzivi, s katerimi se soočajo organizacije, ki se ukvarjajo z IT-jem. Podjetje CA ponuja celosten in avtomatiziran način upravljanja in uporabe teh informacij. Tako optimizira učinkovitost in delovno storilnost ekip za varnost v IT-ju.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več