Spletni brskalniki
27.07.2013 10:23

Deli z drugimi:

Share

Brskalnik Internet Explorer 11 za Windows 7!

Podjetje Microsoft je za uporabnike operacijskega sistema Windows 7 pripravilo zgodnjo poskusno različico spletnega brskalnika Internet Explorer 11. Čeprav gre šele za zgodnjo poskusno različico novosti, mnogi uporabniki priporočajo namestitev, saj je občutno boljši od predhodnika.
Internet Explorer 11 je vsaj za razred boljši od njegovega predhodnika!
Internet Explorer 11 je vsaj za razred boljši od njegovega predhodnika!

Konec junija je podjetje Microsoft s pripravo prve javno dostopne različice operacijskega sistema Windows 8.1 uporabnikom svetovnega spleta ponudilo v preizkušnjo spletni brskalnik Internet Explorer 11. Ker so po novosti množično povpraševali tudi uporabniki operacijskega sistema Windows 7, so programerji podjetja iz Redmonda pošteno zavihali rokave in tudi zanje pripravili poskusno različico novosti. Tu gre za spletni brskalnik Internet Explorer 11 Developer Preview, ki je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/V7S8tu.

Čeprav gre šele za zgodnjo poskusno različico novosti, mnogi uporabniki priporočajo namestitev spletnega brskalnika Internet Explorer 11 Developer Preview na operacijski sistem Windows 7. Novost namreč v primerjavi s predhodnikom omogoča premik zavihkov na dno okna in odpiranje poljubnega števila zavihkov. Ker se zavihki lahko sinhronizirajo tudi z napravami Windows Phone, to pomeni, da lahko na pametnem mobilnem telefonu enostavno odpremo stran, ki smo jo pred tem gledali na računalniku. Razvijalci spletnih strani pa lahko ustvarijo lastne »žive« ploščice, ki se lahko z uporabo novega brskalnika »pripnejo« na začetno okno in prikazujejo podatke iz RSS virov.

Internet Explorer 11 Developer Preview za operacijski sistem Windows 7 se lahko pobaha še s podporo bogati paleti spletnih standardov, med katerimi so zdaleč najvidnejši WebGL, SPDY-I in ECMAScript 6. Tu seveda nikakor ne gre spregledati višje hitrosti delovanja in večje varnosti pred spletnimi napadi.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku