Prenosni računalniki
01.10.2009 14:42

Deli z drugimi:

Share

Brezžično polnjenje za prenosnik Dell Latitude Z600

Brezžično polnjenje prenosnih računalnikov je postalo resničnost!
Brezžično polnjenje prenosnih računalnikov je postalo resničnost!

Podjetje Dell je onkraj luže pričelo s trženjem svojega novega prenosnega računalnika poslovnega razreda, ki je opremljen s širokokotnim zaslonom s 40,6-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.600 x 900 točk ter tehta komajda dva kilograma. Novinec družine Latitude Z v višino meri le 3,8-centimetra in za preračunavanje podatkov uporablja energijsko varčen procesor Intel Core 2 Duo SU9600 oziroma SU9600. Preračunavanju enostavnejših grafičnih oblik pa je kos vgrajena Intelova grafična rešitev GMA 4500MHD.

Preostala strojna oprema prenosnika Z600 obsega še dva oziroma štiri gigabajte sistemskega pomnilnika, enega ali dva pogona Solid State z 256-megabajti prostora, spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk, brezžične povezave Wi-Fi, WiMAX in Bluetooth ter bralnik prstnih odtisov. Prenosni računalnik ne vključuje vgrajene optične enote.

V kolikor poleg prenosnika kupimo še namensko stojalo, potem se nam bo baterija novinca polnila brezžično. V novi prenosnik je namreč vgrajena indukcijska podloga, ki naj bi omogočila napolnitev baterije v enakem času, kot gre to po običajnem kablu. Tu pravzaprav gre zgolj za elektromagnetno radiacijsko tehnologijo Near Field Power.

Vstopna maloprodajna cena prenosnika Dell Latitude Z600 se onkraj luže giba okoli 1.800 ameriških dolarjev. Za namensko stojalo bo potrebno odšteti še dodatnih 200 dolarjev. Novinec naj bi na evropski trg prispel še pred koncem jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Dell prenosni računalniki

Prijavi napako v članku