Računalništvo, telefonija
24.09.2008 14:48
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžični alarmni sistem DSC WS9045

Podjetje Digital Security Controls (DSC), je za evropski trg pripravilo svojo prvo

brezžično alarmno centralo WS9045, ki v enem ohišju združuje centralo in programabilno tipkovnico. Brezžični alarmni sistem DSC WS 9045 je trenutno najmanjši tovrstni sistem na trgu, a se zato ni odpovedal zmogljivi tehnični sestavi. V ohišje kompaktnih mer so inženirji vgradili dvovrstični zaslon LCD, ki s pomočjo lučk o trenutnem stanju v vsakem trenutku informira uporabnika o stanju zaščite. 5 hitrih funkcijskih tipk je programabilnih, tipke za sporočanje nevarnosti (za primer požara, medicinske pomoči ali podobno) pa so še lažje dostopne. Novo brezžično centralo DSC 9045 lahko >oborožimo< z brezžičnimi senzorji, kot so brezžični pasivni IR senzorji dvojne tehnologije (niso občutljivi na prisotnost domačih živali), brezžični magnetni kontakti za okna in vrata, detektorji loma stekla in brezžični senzorji dima. Sistem omogoča nadgradnjo na do 32 brezžičnih varnostnih področij in dve žični področji. Nanj pa je moč povezati do 16 daljinskih upravljalnikov in programirati do 17 individualnih dostopnih kod (za boljšo sledljivost dejavnosti uporabnikov, če se naprava

uporablja v poslovni stavbi).

Ena izmed poglavitnih prednosti nove rešitve je enostavna in hitra montaža, saj montaža centrale zahteva tretjino manj časa kot podobne klasične ali hibridne rešitve, dodajanje brezžičnih vmesnikov pa je povsem enostavno. Sodobna programska oprema omogoča enostavnejše programiranje in nastavljanje posameznih že vgrajenih funkcij ter hitrejši vpis brezžičnih modulov, kar nam občutno zmanjša čas programiranja in namestitve sistema. Inženirji so veliko pozornosti namenili tudi odpravi lažnih alarmov, ki bodo v prihodnje vse manjkrat presenetili uporabnike.

Cena osnovnega paketa DSC WS 9045 (tipkovnice in centrale) znaša od 259 evrov dalje. Brezžični alarmni sistem je od primerljivega žičnega dražji za četrtino, pri katerem pa moramo prišteti še vse stroške razvoda ožičenja. Prav zato bodo po novi brezžični centrali posegali vsi, ki se odločajo za naknadno vgradnjo ali nadgradnjo obstoječega alarmnega sistema. Pri nam bo nova brezžična centrala dostopna že ta mesec.


Prijavi napako v članku