Računalništvo, telefonija
23.09.2004 16:34
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžična miška MediaPlay

Logitech, vodilni izdelovalec računalniških mišk, je predstavil brezžično miško Logitech MediaPlay Cordless Mouse. Miška je namenjena predvsem uporabnikom, ki poslušajo glasbo in gledajo video zapise na svojih osebnih računalnikih. Logitechovo brezžično miško MediaPlay lahko uporabljamo kot navadno, polno funkcionalno brezžično miško, ali pa kot daljinski upravljalnik, s katerim lahko upravljamo z digitalnimi mediji na osebnem računalniku. Miško z novim športnim dizajnom lahko uporabljamo v krogu 3 metrov in je tako zelo primerna za današnji način uporabe osebnih računalnikov – tako pri delu kot tudi pri igri. Zadnja študija podjetja Parks Associates, ki je vključevala 4.000 internetnih uporabnikov v ZDA, je pokazala, da 56 odstotkov vprašanih posluša internetni radio prek računalnika, 56 odstotkov pa nalaga glasbene datoteke na svoj osebni računalnik.

Logitechova brezžična miška MediaPlay je odkritje v funkcionalnem in oblikovnem smislu. Njen industrijski dizajn se udobno prilega roki v primeru, ko jo uporabljamo kot računalniško miško ali kot daljinski upravljalnik. Pri uporabi miške kot daljinskega upravljalnika je drsni kolešček osrednja tipka pri upravljanju – s pomočjo palca se pomikamo skozi menije, mape z glasbo, video zapise in slike.
Edinstven dizajn vključuje 10 osvetljenih medijskih tipk – med njimi tipke “zaženi” (play), “pavza”, “naprej”, “nazaj” in “glasnost” -, ki omogočajo enostaven dostop in intuitivno upravljanje s priljubljenimi multimedijskimi predvajalniki, kot so npr. Musicmatch, Windows Media Player, RealPlayer in ostalimi. Medijske tipke so osvetljene vsakič, ko pritisnemo nanje, tako da so vidne pri različnih stopnjah osvetljenosti prostora, hkrati pa dajejo dizajnu mladosten, športni videz.

Logitech brezžična miška MediaPlay Cordless Mouse bo na voljo konec oktobra po priporočeni maloprodajni ceni 13.900 z DDV.


Prijavi napako v članku