Triki in nasveti
10.01.2011 11:30
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačno in enostavno urejanje fotografij

Le zakaj bi za obdelavo fotografij nameščali Photoshop, če imamo na voljo brezplačen program BatchBliz?
Le zakaj bi za obdelavo fotografij nameščali Photoshop, če imamo na voljo brezplačen program BatchBliz?

V času novoletnih praznikov in zimskih počitnic smo z mobilnimi telefoni in digitalnimi fotoaparati zajeli na stotine fotografij. Ker vsi pač nismo profesionalni fotografi in ne razpolagamo s profesionalno fotografsko opremo, nepozabne trenutke pogosto še obdelamo na osebnem oziroma prenosnem računalniku. Tu gre predvsem za dodajanje posebnih učinkov ter »popravljanje« kontrasta in osvetlitve.

To seveda lahko storimo v priljubljenem programu Adobe Photoshop. Če ne želimo zapluti v piratske vode oziroma nameščati piratske programske opreme, lahko posežemo po brezplačnih, a za domačega uporabnika nič slabših alternativah. V zadnjem času se na področju brezplačnih rešitev vse bolj uveljavlja program BatchBliz. To ne preseneča, saj omogoča sočasno obdelavo fotografij. S tem si posledično prihranimo čas in živce.

Brezplačen program BatchBliz omogoča sočasno in enostavno urejanje večjega števila fotografij. Vsem označenim fotografijam lahko sočasno spremenimo kontrast, barve in osvetlitev ter jih obrežemo in jim spremenimo velikost ali smer. Program samodejno razvršča fotografije glede na datum, oznako ali oceno. Z enim ukazom lahko poiščemo celo fotografije s skupnimi lastnostmi (na primer ležeče).

Z brezplačnim programom BatchBliz lahko brez večjih težav dodamo še lastno besedilo. Program za brezplačno in enostavno urejanje fotografij je na voljo za prenos na spletni strani http://www.sunlitgreen.com/. Po pomoč se seveda lahko kadarkoli zatečete na Forum Računalniških novic.


Prijavi napako v članku