Triki in nasveti
28.06.2010 11:15
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačni pregledovalnik dokumentov TextMaker Viewer 2010

Brezplačna programska oprema za pregledovanje najbolj razširjenih formatov raznovrstnih urejevalnikov besedil.
Brezplačna programska oprema za pregledovanje najbolj razširjenih formatov raznovrstnih urejevalnikov besedil.

Še pred nekaj leti je bil .doc najbolj razširjen format za elektronske dokumente. V letu 2007 je Microsoft uvedel novi format .docx, ki temelji na osnovi odprtokodnega standarda XML. Medtem ko so uporabniki pisarniškega paketa Office 2007 lahko odpirali in urejali datoteke formata .doc, lastniki starejših Microsoftovih pisarniških paketov seveda niso mogli pregledovati datotek formata .docx. Microsoftovi programerji so to težavo opravili na način, da so pripravili brezplačni paket Compatibility Pack za uporabnike pisarniškega paketa Office 2003.

Kako pa lahko pregledujemo dokumente, izdelane s pomočjo pisarniškega paketa Office, koliko nimamo nameščenega urejevalnika besedil Word 2003, 2007 ali 2010? Lahko si namestimo brezplačen pisarniški paket OpenOffice oziroma uporabimo Word Viewer, lahko pa posežemo tudi po brezplačni programski opremi TextMaker Viewer 2010. Z njeno pomočjo lahko namreč pregledujemo vse dokumente, izdelane z Microsoftovimi urejevalniki besedil Word (vključno z dokumenti, ki so zaščiteni z geslom), z brezplačnimi urejevalniki besedil Writer in drugimi urejevalniki besedil.

Med podprtimi formati dokumentov najdemo .docx, .docm, .sxw, .dotx, .dotm, .rtf, .doc, .psw, .dot, .pwd, .tmd, .htm/html, .odt in .txt. Z brezplačno programsko opremo TextMaker Viewer 2010, katere namestitvena datoteka zasede le štiri megabajte prostora, lahko tudi tiskamo dokumente v format PDF. Priročno, a ne?


Prijavi napako v članku