Računalništvo, telefonija
17.06.2018 08:55

Deli z drugimi:

Share

Bomo spletni brskalnik Mozilla kmalu upravljali kar z glasom?

Upravljanje z glasovnimi ukazi postaja med uporabniki vse bolj priljubljeno.
Upravljanje z glasovnimi ukazi postaja med uporabniki vse bolj priljubljeno.

Programerji organizacije Mozilla so pred kratki predstavili posebno različico spletnega brskalnika Firefox, ki je namenjen za brskanje v razširjeni in navidezni resničnosti. Kot vse kaže bomo kmalu deležni še spletnega brskalnika, ki ga bomo upravljali kar z glasom. To v praksi pomeni, da bomo lahko s spletnimi vsebinami upravljali kar s pomočjo praktičnih glasovnih ukazov.

Pri organizaciji Mozilla naj bi se za ta korak odločili predvsem zaradi vse večje priljubljenosti digitalnih pomočnikov med uporabniki, kot so Apple Siri, Google Assistant, Amazon Alexa in drugi. Njihova priljubljenost sicer ne preseneča, saj lahko z njihovo pomočjo upravljamo z gospodinjskimi aparati, s predvajalniki glasbe, pošiljamo sporočila in še mnogo več. Ti bodo v bližnji prihodnosti na račun novih možnosti zagotovo postali še bolj uporabni, kar pomeni, da računalniških tipkovnic in mišk ter zaslonov na dotik kmalu ne bomo več pogosto uporabljali.

Programerji organizacije Mozilla naj bi razvijali tudi povsem novi spletni brskalnik imenovan Internet Scout, s katerim bomo lahko uporabljali zgolj z uporabo glasovnih ukazov. Ker je ta projekt še vedno v zgodnjih fazah razvoja, organizacija Mozilla ni želela razkriti več podrobnosti o novosti. Bomo pa o napredku razvoja novosti zagotovo obveščeni, saj gre za zelo zanimiv brskalnik, ki ga bomo lahko uporabljali v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki.


Prijavi napako v članku