Računalništvo, telefonija
29.05.2020 06:39
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bodo fizične pregrade postale stalnica v letalstvu?

Bodo te fizične pregrade postale stalnica v letalstvu?
Bodo te fizične pregrade postale stalnica v letalstvu?

Pandemija novega koronavirusa je močno spremenila tudi mobilnost, ki se je od uporabe javnega prevoza in deljenja prevozov vrnila k individualni uporabi lastnega avtomobila. Kakšne bodo dolgoročnejše posledice, je po mnenju strokovnjakov težko oceniti, poudarjajo pa, da bo vrnitev na javni prevoz, vključno z letalstvom, zelo težka. To je inovatorja iz Francije spodbudilo k pripravi rešitve, ki jo je mogoče uporabiti na vseh vrstah letal in bi lahko pomaga vzdrževati razdaljo in higieno z bolj ali manj sprejemljivim zmanjšanjem zmogljivosti potniških letal.

Nova rešitev inovatorja Floriana Barjota, imenovana PlanBay, je sestavljena iz premične predelne stene, ki bi bila postavljena na sedeže. S tem bi žrtvovali srednjega v vrsti treh sedežev, kar bi sicer zmanjšalo “zmogljivost” oziroma število sedežev letala za tretjino. Prednost omenjene inovacije je ta, da jo je mogoče uporabiti na obstoječih sedežih, ne da bi spremenili njihove specifikacije in potrebo po certificiranju, je povsem prilagodljiva in jo je mogoče enostavno odstraniti, ko ta ni več potrebna.

Pregrada PlanBay je izdelana iz prozornega akrila (pleksi stekla) ali polikarbonata in potnikom zagotavlja zaščito pred ostalimi potniki, ki sedijo poleg, pred njimi in za njimi. Novost torej ščiti potnike pred neposredno izpostavljenostjo izdihanemu zraku drugih ljudi. Francoski inovator zdaj čaka na prvega kupca oziroma na prvo letalsko družbo, ki bi v svoje potniško letalo vgradila takšne pregrade.


Prijavi napako v članku