Računalništvo, telefonija
08.12.2020 12:23

Deli z drugimi:

Share

Bodo odstranljive kamere postale del našega vsakdana?

Odstranljiv fotoaparat bi nedvomno poenostavil zajem sebkov.
Odstranljiv fotoaparat bi nedvomno poenostavil zajem sebkov.

Že pred časom smo pisali o nameri številnih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov Android, da razvijejo povsem novo rešitev, ki naj bi za vedno odpravila nadležne zareze in luknje v zaslonih pametnih mobilnih telefonov. Njihovi inženirji namreč že dlje časa delajo na inovativnem zaslonu, kjer bo spletna kamera neposredno pod površino zaslona, ta pa uporabniku seveda ne bo vidna. Kljub temu bo ponujala vse funkcije klasične spletne kamere, vključno z zajemom sebkov. Spletna kamera se bo namreč “aktivirala” pod zaslonom le takrat, ko jo bomo zares potrebovali.

Pri podjetju Oppo pa imajo drugačno zamisel, saj bi sodeč po njihovem patentu uporabniki kamero kar držali v rokah pri zajemu sebkov ali pri opravljanju video klicev. Patent prikazuje dve kameri ter priključka USB-C in NFC oziroma brezžični povezavi WiFi in Bluetooth. Ker bi lahko modul uporabljali brezžično, ne preseneča, da naj bi bil opremljen z vgrajeno litij-ionsko baterijo. Poleg tega bi lahko tovrstna kamera omogočila enostavne nadgradnje.

Čeprav gre pri konceptu odstranljive zadnje kamere podjetja Oppo za odlično zamisel, gre tu še vedno za patentno prijavo. To dejansko pomeni, da izdelek morda ne bo dočakal končnega izdelka. Kljub temu pa smo prepričani, da bi šlo tudi za nadvse zanimiv izdelek, ki bi poenostavil način zajema sebkov ter bi omogočil, da sprednji zasloni ne bi imeli zarez, lukenj ali drugih elementov, ki otežujejo vidljivost slike.


Prijavi napako v članku