Računalništvo, telefonija
02.08.2020 11:10
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo TikTok v ZDA kmalu prepovedan?

Ameriški predsednik je odločen, da bo prepovedal priljubljeno aplikacijo TikTok.
Ameriški predsednik je odločen, da bo prepovedal priljubljeno aplikacijo TikTok.

Kitajska mobilna aplikacija TikTok v zadnjem času prekaša tudi največje ponudnike zabavnih vsebin, vključno s priljubljenima družbenima omrežjema Facebook in YouTube. To niti ne preseneča, saj TikTok ima trenutno že več kot dve milijardi prenosov na pametne mobilne telefone in tablične računalnike. Družbeno omrežje TikTok je priljubljeno predvsem zato, ker uporabnikom omogoča hitro in enostavno objavo kratkih videoposnetkov ter dodajanje učinkov in filtrov, poleg tega pa je njihova mobilna aplikacija nadvse enostavna za uporabo.

Priljubljeno družbeno omrežje TikTok pa po pričakovanjih ni vsem po godu. V Združenih državah Amerike na primer resno razmišljajo o prepovedi uporabe kitajskega družbenega omrežja. Glavni razlog za to potezo naj bi bilo netransparentno upravljanje s podatki uporabnikov. Možnost ukinitve oziroma prepovedi družbeno omrežje TikTok v Združenih državah Amerike pa je nedavno potrdil tudi ameriški predsednik Donald Trump.

Trenutno še ni povsem jasno, kdaj naj bi Združene države Amerike prepovedale uporabo priljubljenega kitajskega družbenega omrežja TikTok in v kakšni meri. To bi lahko na primer dosegli s filtriranjem oziroma cenzuro dostopa do priljubljenega omrežja. V tem primeru številni uporabniki ne bi bili »oškodovali« saj bi lahko posegli po omrežijh VPN.


Prijavi napako v članku