Telefoni
19.10.2016 06:41
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo telefonu BlackBerry Mercury uspelo prepričati poslovne uporabnike?

Novi BlackBerry naj bi bil naprodaj še pred koncem leta!
Novi BlackBerry naj bi bil naprodaj še pred koncem leta!

Konec septembra je svetovni splet pretresla novica, da bo pod pametne mobilne telefone, ki so jih doslej proizvajali pri podjetju Blackberry, po novem podpisana družba PT Tiphone Mobile Inonesia Tbk (bit.ly/Blackberry-RN). Kot vse kaže na novi model telefona BlackBerry ne bo potrebno dolgo čakati, saj so zanesenjaki spletne strani GeekBench razkrili strojno opremo modela, ki nastaja pod razvojno oznako Mercury. Če se bodo govorice izkazale za resnične, bo novost zlahka opravila tudi z najtežjimi nalogami.

Pametni mobilni telefon BlackBerry Mercury naj bi bil opremljen s 64-bitnim in osemjedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon frekvence 2,02 gigahercev, vgrajeno grafično kartico Adreno 506, tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in mobilnim operacijskim sistemom Android 7.0 Nougat. V enojedrnem načinu delovanja vgrajena strojna oprema doseže 913 točk, v večjedernem načinu pa 5047 točk.

Poslovni pametni mobilni telefon BlackBerry Mercury naj bi bil opremljen še s 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, sistemskim pomnilnikom kapacitete 32 gigabajtov in baterijo kapacitete 3.400 miliamper ur. Tu naj bi našli še digitalni fotoaparat ločljivosti 18 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Tu bomo seveda našli še fizično tipkovnico.


Prijavi napako v članku