Igre
20.03.2019 05:59

Deli z drugimi:

Share

Bo Snapchat kmalu postal priljubljeno središče za ljubitelje iger?

Družbeno omrežje Snapchat naj bi kmalu postalo središče za igranje spletnih iger.
Družbeno omrežje Snapchat naj bi kmalu postalo središče za igranje spletnih iger.

Družbeno omrežje Snapchat je med uporabniki mobilnih naprav že dalj časa zelo priljubljeno in nič ne kaže na to, da bi ji priljubljenost kmalu upadla. Gre namreč za eno najbolj popularnih mobilnih aplikacij za pošiljanje sporočil, ki čez nekaj časa “izginejo”. Kar 37 odstotkov uporabnikov priljubljenega družbenega omrežja je mladih starosti med 18 in 24 let, v zadnjem času pa hitro narašča tudi število uporabnikov starih do 35 let. Zato so mnogi prepričani, da Snapchat vsekakor sodi med družbena omrežja prihodnosti, kar ga seveda dela zanimivega tudi za oglaševalce oziroma podjetja, katerih vsebina je primerna za deljenje z javnostjo tudi prek Snapchata.

Da je Snapchat sodi med družbena omrežja prihodnosti kaže tudi dejstvo, da naj bi priljubljeno družbeno omrežje že dlje časa v okviru projekta »Project Cognac« preizkušalo posebno platformo, ki bo namenjena predvsem ljubiteljem računalniških iger. To je tudi razlog, zakaj so se pri podjetju Snapchat pred lasom odločili za nakup dveh podjetji specializiranih na področju razvoja spletnih iger, in sicer PlayCanvas in Prettygreat. Kot vse kaže naj bi bila novost že nared za predstavitev javnosti, saj naj bi to podjetje Snapchat storilo že v prihajajoči konferenci za razvijalce, ki bo potekala 4. aprila letos v Los Angelesu pod sloganom »Less talk. More Play« oziroma »Manj govori. Igraj več«.

Tekom razvijalske konference v Los Angelesu bo podjetje Snapchat po vsej verjetnosti razkrilo tudi, kdaj bo nova igričarska platforma na voljo uporabnikom njihovih storitev. To bi se po ocenah številnih poznavalcev lahko zgodilo že v prihodnjih nekaj mesecih ali celo tednih.


Prijavi napako v članku