Avtomoto
Igre
09.04.2024 14:01
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Slovenec premagal Maxa Verstappna?

Z Maxom Verstappnom se bo na globalnem finalu aktivacije Player 0.0 pomeril 18-letni Tržičan.
Jernej Dovžan v finalu. Foto: Heineken
Jernej Dovžan v finalu. Foto: Heineken

Kampanji, s katero Heineken spodbuja odgovorno vožnjo, se je pridružilo več kot 15.000 Slovenk in Slovencev.

Na ljubljanskem Game Gang Showu je kot najboljši voznik igričarske aktivacije Player 0.0 slavil 18-letni Jernej Dovžan iz Tržiča. Kot najuspešnejši voznik spletne dirkaške igre je dosegel najboljši rezultat med več kot 15.000 sodelujočimi Slovenkami in Slovenci ter si s tem prislužil edinstveno doživetje – srečanje in dirkanje na simulatorju s trikratnim svetovnim prvakom Formule 1 Maxom Verstappnom. Z legendarnim voznikom se bo pomeril na globalnem finalu kampanje, s katero Heineken opozarja na problematiko voženj pod vplivom alkohola.

Po na tisoče odigranih spletnih dirkaških izzivih se je v finale uvrstilo enajst voznikov in ena voznica, ki so se v končnem obračunu pomerili še s štirimi najboljšimi vozniki med obiskovalci Game Gang Showa. Z najboljšim rezultatom je navdušil Jernej Dovžan iz Tržiča, bodoči študent računalništva in informatike, ki je tudi v resnici velik ljubitelj formule 1, zato se srečanja z Maxom Verstappnom zelo veseli.

»Obstaja možnost, da premagam Maxa na globalnem finalu, saj je fizika v igri drugačna, kot v resničnosti, Max pa v virtualnem svetu nima opravljenih toliko ur, kot jaz. Ampak seveda – on je Max Verstappen,« se je po zmagi nasmejal Jernej, ki je pojasnil, da mora e-športnik, ki želi biti zelo dober v določeni igri, v to vložiti bistveno več časa, kot si ljudje mislijo. »Čas za trening je odvisen od števila dirk, v katerih sodelujem. Trenutno dirkam na treh do štirih tekmovanjih na teden, za vsako stezo pa se pripravljam štiri do pet ur. Kot pri vsakem športu za mano stoji ekipa in tudi današnje zmage brez pomoči ekipnih inženirjev, ki so mi sestavili set-up za dirko, ne bi bilo,« je poudaril Jernej.

Lepih nagrad so se razveselili tudi igralci, uvrščeni od 2. do 4. mesta. Drugouvrščeni si bo konec avgusta s prijateljem ali prijateljico lahko ogledal Dutch Grand Prix F1 na dirkališču Zandvoort, tretji in četrti najboljši pa sta domov odnesla super igričarske nagrade.

»Veselje je bilo opazovati ljudi, ki so se pomerili za simulatorji, se zabavali in tudi stkali nova poznanstva. Odziv na kampanjo Player 0.0 je bil fenomenalen, naše sporočilo ‘Kadar ne voziš, ne pij’ je preko osebne izkušnje z varno vožnjo samo v Sloveniji doseglo več kot 15.000 ljudi. Preko igričarske izkušnje in interakcije z vozniki smo dokazali, da je najboljši voznik 0.0 voznik. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in se že veselimo srečanja z legendarnim Maxom Verstapnom, na katerega bomo popeljali Jerneja,« je povedala Katja Sabadin, brand managerka blagovne znamke Heineken v Pivovarni Laško Union.

Najboljši voznik ni najhitrejši, temveč najbolj odgovoren

Na največjem slovenskem igričarskem festivalu je bil dirkaški izziv na simulatorjih deležen velike pozornosti. Igričarska aktivacija, za katero stoji blagovna znamka Heineken, pa je poleg zabavne note nosila pomembno sporočilo, saj je bila usmerjena v ozaveščanje in promocijo odgovorne vožnje. To zavezo so dodatno podkrepili s svojo prodajno uspešnico – brezalkoholnim pivom Heineken 0.0 in kampanjo, v kateri je glavni obraz sloviti Max Verstappen.

»Promocija odgovornega pitja je tek na dolge proge, pri katerem dejanja govorijo več kot same besede. Smo zagovorniki zmernosti, prav tako se trudimo, da vedno ponujamo možnosti izbire. Ena od takih možnosti je tudi brezalkoholno pivo Heineken 0.0, ki ga kot odlično izbiro vse bolj prepoznavajo tudi mladi vozniki. S tem pivom se lahko vsak zabava in uživa v njegovem nepremagljivem okusu, hkrati pa ohrani trezno glavo za varno vožnjo nazaj domov,« je poudarila Daphne Stavropoulou, direktorica marketinga v Pivovarni Laško Union.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Heineken.
Vas zanima več iz te teme?
Dirkalne igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Podjetje Prolon v Šmarju pri Jelšah je najbolj poznan s trgovino in poslovalnico Telekoma, a to še zdaleč ni njihov edini projekt. Že tri leta uspešno vodijo grafični studio ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več