Računalništvo, telefonija
15.01.2021 08:18

Deli z drugimi:

Share

Bo novi OPPO Find X 3 brez težav opravil s celotno konkurenco?

Pametni mobilni telefoni OPPO Find X 3 naj bi bili nared za prodajo še pred pomladjo.
Pametni mobilni telefoni OPPO Find X 3 naj bi bili nared za prodajo še pred pomladjo.

Pametni mobilni telefoni so dvignili digitalno fotografijo na novo raven, saj so omogočili uporabnikom zajem izjemno kakovostnih fotografij. Vodilni proizvajalci mobilnikov bodo poskušali celo doseči, da bodo njihovi izdelki postali tekmeci kompaktnim digitalnim fotoaparatom višjega cenovnega razreda. To naj bi kmalu uspelo podjetju OPPO, in sicer s pripravo pametnih mobilnih telefonov družine OPPO Find X 3, saj bo šlo za naprave z odličnimi fotoaparati.

Še posebno zanimiv pa bo pametni mobilni telefon OPPO Find X3 Pro. Ta bo namreč razpolagal s kar dvema slikovnima tipaloma ločljivosti 50 milijonov slikovnih točk, pri čemer bo tu šlo za glavno kamero in za širokokotni fotoaparat. Uporabnikom bo na voljo še teleobjektiv ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk z 2-kratno optično povečavo in mikrokamera s tipalom ločljivosti treh milijonov slikovnih točk. Slednja bo razpolagala s kar 25-kratno optično povečavo.

Tudi zaslon pametnih mobilnih telefonov družine OPPO Find X3 Pro naj ne bi bil od muh. Ta naj bi namreč razpolagal z zaslonom OLED s kar 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo in ločljivostjo Full-HD+. Frekvenca osveževanja pa naj bi znašala 120 hercev, kar bo seveda več kot dovolj tako za igranje računaniških iger kot za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Za poganjanje programske opreme naj bi bil zadolžen mobilni procesor Snapdragon 888, medtem ko naj mu bi dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavljala baterija kapacitete 4.500 miliamper ur.

Na vgrajenem pomnilniku bo seveda nameščen mobilni operacijski sistem Android 11 s prirejenim grafičnim vmesnikom ColorOS 11. Tu bo zagotovljena tudi hitro žično in brezžično polnjenje baterije, in sicer moči 65 vatov in 30 vatov. Tu bo seveda na voljo tudi brezstična tehnologija NFC, ki je ključnega pomena za vse bolj priljubljeno brezstično plačevanje.


Prijavi napako v članku