Računalništvo, telefonija
28.03.2020 10:06

Deli z drugimi:

Share

Bo novi Microsoft Surface Go 2 razočaral?

Novi prenosni računalnik Microsoft Surface Go 2 naj bi bil po obliki povsem enak zdajšnjemu modelu.
Novi prenosni računalnik Microsoft Surface Go 2 naj bi bil po obliki povsem enak zdajšnjemu modelu.

Ker konkurenca na področju prenosnih računalnikov 2-v-1 ne počiva, bodo pri podjetju Microsoft kmalu ponudili v prodajo povsem prenovljeni Surface Go. Prenosni računalniki Surface Go druge generacije bodo namreč opremljeni s precej manj zmogljivo strojno opremo od paradnih konjev na področju računalnikov 2-v-1. Procesorji in prostor za shranjevanje podatkov pa naj bi bili edina vidnejša sprememba pri novincu.

Najnovejše govorice kažejo na to, da bo najzmogljivejša različica prenosnega računalnika 2-v-1 Microsoft Surface Go 2 opremljena z Intelovim procesorjem Core m3-8100Y CPU, medtem ko zdajšnji model razpolaga s precej manj zmogljivim procesorjem Pentium Gold 4415Y. Procesor bo podatke preračunaval pri osnovni frekvenci 1,1 gigaherca, pri večjih obremenitvah pa se bo frekvenca povišala do 1,6 gigaherca. Podjetje Microsoft bo pri novincu povečalo tudi količino sistemskega pomnilnika, in sicer iz štiri na osem gigabajtov. Prenosni računalnik 2-v-1 Microsoft Surface Go 2 bo opremljen še s 25,4-centimetrskim oziroma 10-palčnim zaslonom ločljivosti 1.800 x 1.200, kar bo dovolj tudi za nekoliko zahtevnejša opravila ter pogonom Solid State kapacitete 256 gigabajtov.

Prenosni računalnik Microsoft Surface Go 2 naj bi bil opremljen tudi z Intelovim procesorjem Pentium 4425Y. Ker bo šlo tu za stopno različico novosti, bo za shranjevanje podatkov na voljo zgolj 128 gigabajtov prostora. Za preračunavanje grafičnih vsebin pa naj bi bila na voljo vgrajena grafična kartica Intel UHD 615. Zunanja oblika novega prenosnega računalnika Microsoft Surface Go 2 pa naj bi bila v celoti enaka zdajšnjemu modelu.


Prijavi napako v članku