Računalništvo, telefonija
08.03.2015 07:47

Deli z drugimi:

Share

Bo novi iPhone 6S odporen na vodo?

Mobilnik iPhone 6 naj bi prinesel bogato paleto izboljšav!
Mobilnik iPhone 6 naj bi prinesel bogato paleto izboljšav!

Apple je nedavno razposlal povabila na izredno konferenco, ki bo 9. marca letos potekala v ameriškem velemestu San Francisco. Čeprav je podjetje iz Cupertina na povabila zapisalo le »poletje naprej«, je več kot jasno, da bo ključna tema pogovora prihajajoča pametna ročna ura Watch. Kljub temu so številni poznavalci prepričani, da bo na konferenci govora tudi o pametnem mobilnem telefonu iPhone 6S, ki bo po vsej verjetnosti naprodaj že v prvi polovici letošnjega leta.

Vse več virov blizu podjetja Apple kaže na to, da bo novi iPhone opremljen s kar dvojno količino sistemskega pomnilnika v primerjavi s predhodnikom. Novi iPhone naj bi bil namreč opremljen z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika LPDDR4, kar naj bi pohitrilo njegovo delovanje. Tu se omenja tudi novi procesor A9, ki naj bi bil izdelan s pomočjo 14-nanometrske tehnologije. Nekateri viri pa celo nakazujejo na to, da naj bi bil iPhone odporen na vodo, saj je Apple od ameriškega patentnega urada USTPO pridobil patent za poseben premaz debeline komajda nekaj nanometrov, ki obija vodo.

Skupaj s pametnim mobilni telefonom iPhone 6 naj bi podjetje Apple predstavilo še novo generacijo mobilnega operacijskega sistema iOS 9, ki naj bi predstavljal večji razvojni preskok, kot je bil narejen s prehodom operacijskega sistema iOS 7 na iOS 8. Novost naj bi poleg grafičnih sprememb prinesla še vrsto novih možnosti, ki naj bi še dodatno poenostavile naša vsakdanja opravila.


Prijavi napako v članku