Računalništvo, telefonija
29.06.2020 12:54
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo novi iPad opremljen z zaslonom Mini LED?

Zaslon novega tabličnega računalnika Apple iPad Pro bo resnično nekaj posebnega.
Zaslon novega tabličnega računalnika Apple iPad Pro bo resnično nekaj posebnega.

Podjetje Apple naj bi še letos ponudilo v prodajo nadvse zanimivo različico tabličnega računalnika iPad Pro, ki naj bi bil kot prvi opremljen z zaslonom Mini LED. Slednji bo zagotovo razveselil predvsem zahtevnejše uporabnike. Prednost tovrstnih zaslonov pred klasičnimi je namreč večja osvetlitev in boljši prikaz slik. To bo tudi razlog, zakaj bo podjetje Apple novi zaslon vključilo v družino prenosnikov iPad Pro, ki je namenjena predvsem profesionalnim ustvarjalcem večpredstavnostnih vsebin.

Novi iPad Pro bo opremljen z zaslonom Mini LED, ki bo razpolagal z diagonalo velikosti 32,8 centimetra oziroma 12,9-palca, zanj pa ga bo izdelovalo podjetje LG Display. Novost naj bi bila tudi precej bolj zmogljiva od zdajšnjega modela, saj bo opremljena z novim Applovim procesorjem A14X, kar je občutna nadgradnja v primerjavi s prejšnjo generacijo A12Z. Ena večjih nadgradenj novega iPada Pro bi lahko bila tudi podpora za 5G tehnologijo. To bi lahko za tiste, ki se za svoje delo v celoti zanašajo na kakovost internetne povezave, pomenilo nove razsežnosti produktivnosti in večjo samostojnost, ko so na poti.

Na novi tablični računalnik Apple iPad bo žal treba še nekoliko počakati. Spletne govorice namreč nakazujejo, da bo ta na voljo šele proti koncu letošnjega leta. Čeprav maloprodajna cena novosti še ni znana, verjamemo, da bo ta vse prej kot nizka.


Prijavi napako v članku