Računalništvo, telefonija
02.04.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

Bo koronavirus spremenil filmsko industrijo?

Zaradi izbruha koronavirusa, smo ostali tudi brez najnovejših filmov, kateri bi morali biti v kinematografih ravno v teh mesecih. Pa je še kakšna možnost za ogled?
Bo koronavirus spremenil filmsko industrijo?
Bo koronavirus spremenil filmsko industrijo?

Pri različnih filmskih produkcijah so se odločili, da bodo ponudili svoje najnovejše filme kar preko priljubljenih spletnih straneh (Amazon Video, Google Play, Apple TV,…), kjer si lahko uporabniki filme izposodijo za ogled kar iz domačega naslonjača.

Pri tem je treba poudariti, da je za najem filma potrebno odšteti malce več, kot za “standardni” najem. Do sedaj so uporabniki, ki so si sposojali filme bili navajeni na nizke cene, nekje do 5€ za 48-urno izposojo, vendar cena pri najnovejših filmih, kateri bi morali biti ravno zdaj v kinu, pa je okrog 20€ za 48-urno izposojo (za takšno ceno lahko kupimo dva “navadna” filma).

Če izračunamo, da je povprečna cena kino vstopnice okrog 6€, od tega podjetje, katero je izdalo film zasluži okrog 50%, si lahko takšen film ogleda 6. članska družina (v povprečju je to 4. članska družina).

Seveda ogled filma kar na domači televiziji ni predstavljivo z kinematografom, vendar je kvaliteta zvoka in slike kar v povprečju enaka, kot v kinu. Tudi za kokice ne boste odšteli goro denarja, kaj šele dejstvo, da lahko film zaustavimo za kratek oddih za WC.

Torej, takšen način izposoje se za filmske produkcije več kot izplača, zato lahko hitro sklepamo, da bo takšen način izposoje filmov možen tudi po koronavirusu.


Prijavi napako v članku