Računalništvo, telefonija
10.12.2019 11:10
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo iPhone SE 2 postal iPhone 9?

Pametni mobilni telefon Apple iPhone 9 naj bi bil naprodaj spomladi leta 2020.
Pametni mobilni telefon Apple iPhone 9 naj bi bil naprodaj spomladi leta 2020.

Na svetovnem spletu se veliko govori o prihajajoči cenejši različici Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone, ki naj bi bila naprodaj pod imenom iPhone SE 2. Govorice o novosti se seveda nadaljujejo, tokrat pa je na dan prišlo tudi uradno ime za novi iPhone. Če gre verjeti analitiku s psevdonimom Macotakara, bo Apple novi telefon poimenoval kar iPhone 9. To naj bi pripomoglo k boljši prodaji novosti, saj ima ime iPhone SE že nekoliko negativen prizvok.

Pametni mobilni telefon Apple iPhone 9 naj bi bil naprodaj spomladi leta 2020, temeljil pa naj bi na osnovi pametnega mobilnega telefona iPhone 8, saj je to najstarejši Applov model, ki je še vedno v proizvodnji. Ta naj bi bil opremljen z manjšim zaslonom, ki naj bi po diagonali meril zgolj 11,9-centimetra oziroma 4,7-palca. Najcenejši iPhone po vsej verjetnosti ne bo razpolagal z naprednim sistemom za prijavo z obrazom, ampak bo imel na voljo klasičen bralnik prstnih odtisov, ki se bo nahajal neposredno pod zaslonom. Računske moči naj bi bilo na voljo več kot dovolj, saj naj bi bila novost opremljena z najnovejšim Applovim mobilnim procesorjem A13 Bionic, ki je na voljo tudi v navezi s telefoni iPhone 11, tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika. To naj bi seveda omejilo proizvodne stroške novosti.

Pametni mobilni telefon iPhone 9 naj bi bil precej cenejši v primerjavi z obstoječimi modeli mobilnih telefonov podjetja Apple. Za nakup novosti naj bi bilo namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti okoli preračunanih 361 evrov oziroma 400 ameriških dolarjev, kar je povsem enako kot maloprodajna cena njegovega predhodnika iz leta 2016. To pomeni, da bo novi iPhone 9 v Evropi po vsej verjetnosti na voljo za okoli 400 evrov, kar seveda ni veliko za telefon te znamke.


Prijavi napako v članku