Telefoni
23.06.2020 11:59

Deli z drugimi:

Share

Bo iOS kmalu postal iPhoneOS?

Novi iOS 14 naj bi podjetje Apple preimenovalo v iPhoneOS.
Novi iOS 14 naj bi podjetje Apple preimenovalo v iPhoneOS.

Pred kratkim smo poročali o Applovem novem mobilnem operacijskem sistemu iOS 14, ki naj bi bil nared za prenos še pred koncem letošnjega leta. Novost naj bi pričakovano prinesla kar nekaj izboljšav in novosti, ki bodo brez težav razveselile mnoge uporabnike. Zato naj bi pri podjetju Apple resno razmišljali o spremembi imena zanj, in sicer na enak način kot je računalniški gigant to storil že za mobilni operacijski sistem namenjen tabličnim računalnikov iPad. To pomeni, da se bo iOS za pametne mobilne telefone iPhone preimenoval v iPhoneOS.

Prva različica mobilnega operacijskega sistema iPhoneOS naj bi kot rečeno prinesel kar nekaj novosti. Med njimi bomo našli namensko aplikacijo za telovadbo, ki bo namenjena uporabi v navezi z Applovo pametno uro Watch. Seznam vseh nameščenih aplikacij bo mogoče prikazati tudi v obliki seznama in ne zgolj v obliki mreže, seznam slik za ozadje se bo razširil v nove kategorije, iz menija za nastavitve pa bo mogoče izbirati slike ozadja tudi iz drugih aplikacij, ki niso Applove. Novosti bo deležna tudi namenska aplikacija za spletno kamero, saj bo razširila nabor funkcij za razširjeno resničnost. To pomeni, da bo s skeniranjem predmetov uporabnikom posredovala koristne informacije v realnem času. Za nameček bo poslana sporočila mogoče tudi brisati iz pogovorov, vendar bo obvestilo o izbrisanem sporočilu vidno vsem udeležencem pogovora. Novi iPhoneOS naj bi med drugim prinesel tudi večjo varnost pred spletnimi in drugimi napadi ter učinkovitejše delovanje sistema kot celote.

Z novim mobilnim operacijskim sistemom iPhoneOS naj bi bila združljiva kar bogata paleta Applovih mobilnih naprav. Novost bo namreč mogoče namestiti na vse mobilne naprave, ki trenutno poganjajo mobilni operacijski sistem iOS 13. To vključuje tudi nekaj let stare mobilne naprave. Seznam naprav pa je na voljo spodaj.

Seznam Applovih mobilnih naprav združljivih s sistemom iPhoneOS

Apple iPhone

iPhone SE (2020)

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8 e iPhone 8 Plus

iPhone 7 e 7 Plus

iPhone SE (2016)

iPhone 6s in 6s Plus

Apple iPad

iPad Pro 12.9″ 2016 e 2017

iPad Pro 10.5″

iPad Pro 9.7″

iPad Pro 11″ 2018

iPad Air 3

iPad 5

iPad 6

iPad 7

iPad Mini 5

Apple iPod

iPod touch (7. generacija)


Prijavi napako v članku