Telefoni
03.06.2013 15:04

Deli z drugimi:

Share

Bo cenejši iPhone izdelovalo podjetje Pegatron?

Proizvodnjo cenejšega mobilnika iPhone naj bi Apple zaupal podjetju Pegatron, saj je partnersko podjetje Foxconn že sedaj preobremenjeno z izdelavo mobilnikov iPhone 5. Množična proizvodnja novosti naj bi stekla predvidoma v juliju, prvi primerki pa naj bi na prodajne police trgovin prispeli v septembru.
Podjetje Pegatron bo za izdelavo cenejšega iPhona število zaposlenih povečalo za kar 40 odstotkov.
Podjetje Pegatron bo za izdelavo cenejšega iPhona število zaposlenih povečalo za kar 40 odstotkov.

Časopisna hiša The Wall Street Journal je razkrila, da naj bi Apple izdelavo cenejše različice pametnega mobilnega telefona iPhone zaupalo podjetju Pegatron, ki sicer zanj v omejenem obsegu že izdeluje mobilnike iPhone 5 in tablične računalnike iPad Mini. Predsednik uprave podjetja iz Cupertina Tim Cook naj bi se za to potezo odločil iz preprostega razloga, da zagotovi zadostno količino novincev ob pričetku prodaje, saj njegovo partnersko podjetje Foxconn zaradi preobremenjenosti z naročili pogosto zamuja z dobavo mobilnikov iPhone 5. Omenjeno trditev je časopisna hiša The Wall Street Journal podkrepila z dejstvom, da podjetje Pegatron za drugo polovico letošnjega leta načrtuje povečanje števila zaposlenih za kar 40 odstotkov.

Številni spletni viri navajajo, da naj bi množična proizvodnja cenejšega mobilnika iPhone stekla predvidoma v juliju, prvi primerki pa naj bi na prodajne police trgovin prispeli v mesecu septembru. Novost naj bi bila na voljo v aluminijasti, beli, modri, rumeni in rdeči barvi ter naj bi bila razpolagala s cenejšim in debelejšim ohišjem iz polikarbonata. Cenovno ugodni mobilnik iPhone naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal procesor A5, izdelan s pomočjo 32-nanometrske tehnologije, za prikaz slik pa bo na voljo zaslon s 3,5-palčno (8,9-centimetrsko) diagonalo.

Za nakup cenejše različice pametnega mobilnega telefona Apple iPhone naj bi bilo onkraj luže potrebno odšteti od preračunanih 230 do 310 evrov, kar pomeni, da bomo evropski potrošniki morali zanj odšteti med 300 in 400 evri. Podjetje iz Cupertina vse omenjene spletne govorice pričakovano ni ne potrdilo ne zanikalo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku