Telefoni
14.06.2011 13:33

Deli z drugimi:

Share

Bo Apple pričel prodajati odklenjene mobilnike iPhone 4?

Se Apple že pripravlja na pričetek prodaje iPhona 5?
Se Apple že pripravlja na pričetek prodaje iPhona 5?

Komaj smo dobili pametni mobilni telefon iPhone 4 v Slovenijo, in že so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi Apple pričel s prodajo oklenjene različice iPhona. To pomeni, da aparat ne bo vezan na točno določenega ponudnika storitev mobilne telefonije. Podjetje iz Cupertina naj bi ponudilo v prodajo belo in črno različico odklenjenega mobilnika iPhone 4, in sicer tako s 16 kot 32 gigabajti pomnilnika.

Odklenjen mobilnik iPhone 4 bo Apple ponudil v prodajo v ZDA, kar je presenetilo mnoge. Priljubljeni mobilnik je bilo namreč doslej onkraj luže mogoče kupiti le ob sklenitvi naročnine pri ponudniku storitev mobilne telefonije. Številni se že sprašujejo, kaj dejansko ima Apple za bregom, saj gre tu za povsem novo prodajno strategijo. Mnogi menijo, da želi podjetje iz Cupertina s tem le čim hitreje razprodati vse zaloge iPhona 4.

Apple naj bi z novo prodajno strategijo namreč le pripravljal »teren« za pričetek prodaje pametnega mobilnega telefona iPhone 5. Ker je podjetje iz Cupertina na junijski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC) predstavilo mobilni operacijski sistem iOS 5, bi novi mobilnik lahko zašel na prodajne police trgovin že jeseni. Vsaj doslej je predstavitev nove različice mobilnega operacijskega sistema iOS pomenila novo različico iPhona. Več naj bi bilo znanega že na septembrski konferenci WWDC.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku