Računalništvo, telefonija
17.07.2017 08:49

Deli z drugimi:

Share

BMW X2city: Skiro, ki se mu je praktično nemogoče upreti!

BMW X2city: Skiro, ki se mu je praktično nemogoče upreti!
BMW X2city: Skiro, ki se mu je praktično nemogoče upreti!

Na svetovnem spletu še vedno odmeva nedavna predstavitev električnega skuterja s strani bavarskega giganta avtomobilske industrije BMW, ki sicer prednjači na področju luksuznih avtomobilov. Električni skuter je namreč bavarski gigant pripravil v sodelovanju s podjetjem Kettler, ta se pa kar precej razlikuje od sorodnih rešitev. Celotna zadeva namreč tehta zgolj 20 kilogramov ter je izdelan na način, da ga je mogoče na hiter in enostaven način zložiti ter pospraviti tudi v prtljažnik manjšega avtomobil ali pa kar pod pisarniško mizo na delovnem mestu.

Čeprav novost s prodajno oznako X2city tehta le 20 kilogramov je opremljena z litij-ionsko baterijo zmogljivosti 408 vatnih ur, kar pomeni, da lahko z njim z enim polnjenjem brez težav opravimo od 25 likometrov do 35 kilometrov dolgo pot. Baterija je za nameček lahko odstranljiva, povsem izpraznjeno baterijo pa bomo polnili okoli dve uri in pol. Vozilo pri polni zmogljivosti doseže hitrost do 25 kilometrov na uro, na električni pogon pa se električni skiro samodejno preklopi, ko z nožnim pogonom uporabnik doseže hitrost okoli šest kilometrov na uro.

Pri tem je zanimivo tudi to, da električni skiro BMW X2city omogoča izbiro med petimi različnimi hitrostnimi omejitvami (8, 12, 16, 20 in 25 kilometrov na uro), po potrebi pa lahko uporabljamo samo nožni pogon. Če bo naši mobilni napravi primanjkovalo električne energije, pa jo bomo lahko priklopili na prost USB vmesnik.

Električni skiro BMW X2city zaradi napredne tehnologije žal ne bi poceni. Prodajalne se bodo namreč od novosti pripravljene ločiti za okoli 2.500 evrov, prvi kupci pa bodo novost prejeli decembra letos.


Prijavi napako v članku