Računalništvo, telefonija
09.12.2014 07:25

Deli z drugimi:

Share

Bluetooth 4.2 z možnostjo neposredne internetne povezave!

Naprave združljive s standardom Bluetooth 4.2 bo mogoče povezati z internetom, pri čemer brezžična povezava Wi-Fi ne bo več potrebna.
Naprave združljive s standardom Bluetooth 4.2 bo mogoče povezati z internetom, pri čemer brezžična povezava Wi-Fi ne bo več potrebna.

Člani združenja Bluetooth Special Interest Group (SIG) so na začetku letošnjega leta imeli dober razlog za praznovanje, saj je njihova tehnologija Bluetooth prisotna na trgu že dobrih 16 let. Začetki modrozobe povezave namreč segajo v leto 1998, čeprav so jo proizvajalci prenosnih naprav pričeli množično uporabljati šele dve leti kasneje. Bluetooth povezava je zdaleč najbolj prisotna na področju mobilne telefonije in omogoča brezžično povezovanje naprav v območju do 100 metrov (odvisno od močnostnega razreda). Uporabno tehnologijo seveda najdemo tudi na drugih elektronskih izdelkih, kot so na primer računalniški sistemi, domači kino, digitalne kamere, tiskalniki, igralne konzole in podobno).

Prihajajoča nova različica modrozobe povezave bo še bolj uporabna, saj naj bi omogočala neposredno povezavo naprave s svetovnim spletom. To dejansko pomeni, da bo mogoče naprave združljive s standardom Bluetooth 4.2 povezati z internetom, pri čemer brezžična povezava Wi-Fi ne bo več potrebna. To bo kot nalašč predvsem za gospodinjske aparate in druge hišne naprave, ki bodo iz takšnih ali drugačnih razlogov potrebovale dostop do spleta. Nova različica modrozobe povezave Bluetooth 4.2 naj bi bila po vsej verjetnosti nared za množično uporabo že v drugi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku