Strojna oprema
24.04.2008 10:26
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Blu-ray predvajalnik Samsung BD-P1500

Podjetje Samsung je z Blu-ray predvajalnikom BD-P1500 na tržišče poslalo že četrto generacijo Blu-ray predvajalnikov, s katero bo filmski večer v lastni dnevni sobi edinstveno doživetje za vse čute. HD ločljivost 1080p v kombinaciji s Full-HD televizorjem poskrbi za čisto in zbadajoče ostro sliko. Tudi ozvočenje je vrhunsko: tako tehnologija Dolby True HD, kakor tudi sistem Dolby Digital+ podpirata 7.1 prostorski zvok in tako omogočata, da se lahko gledalci v dnevni sobi počutijo prav tako kot v pravi kino dvorani.

Predvajalnik obvlada Blu-ray profil 2.0, vgrajen pa ima tudi mrežni vmesnik, preko katerega lahko uporabnik na predvajalnik kadarkoli naloži nove različice programske opreme, zaradi česar je BD-P1500 že danes odlično pripravljen na bodoče posodobitve sistema ali funkcij.

Predvajalnik Samsung BD-P1500 ne blesti le pri predvajanju Blu-ray filmov, saj zahvaljujoč vgrajenemu “video pospeševalniku” (upscalerju) predvajalnik tudi filme na DVD ploščkih pretvarja v HD format 1080p. Kljub temu, da so izhodiščne informacije na DVD-ju enake kot doslej, bodo DVD filmi, ki jih boste predvajali s pomočjo predvajalnika BD-P1500, tako občutno ostrejši.

Priklop na televizor se seveda vrši preko HDMI priključka, pri čemer pa predvajalnik BD-P1500 seveda podpira tudi Samsungov Anynet+ protokol. Na tak način lahko predvajalnik komunicira s katerim koli televizorjem z ravnim ekranom podjetja Samsung, uporabnik pa bo lahko, zahvaljujoč se protokolu Anynet+, Blu-ray predvajalnik in televizor upravljal preko le enega daljinskega upravljalnika.

Predvajalnik Samsung Blu-Ray-Disk Player BD-P1500 bo v trgovinah na voljo od junija.


Prijavi napako v članku